вторник, 4 юли 2017 г.

Яхния на фурна



Можех да я сготвя тази картофена яхния и съм я готвила със всякакво друго месо- свинско,пилешко,агнешко,телешко,но вкусът,който и дава  хубавата,дъхава, сурова наденица не може да се сравни с нищо друго,защото самата тя е изпълнена с аромати ,а както сега е точно сезона на пресните картофи, вярвайте ми гозбата е да си оближеш пръстите ! Общо взето е супер бърза за приготвяне,защото почти си се готви самичка във фурната,а това винаги е за предпочитане .

Продукти : 

1 кг.сурова наденица
1,5 кг.пресни картофи 
1 голям розов домат
1 голяма глава лук
1 ч.л.червен пипер
50 ml.олио
сол на вкус
20 зърна черен пипер
2 дафинови листа
1 с.л чубрица
2 с.л.брашно
1 връзка магданоз

Сипете олиото в тиган и изпържете наденицата, не я дръжте много ,зачерви ли се обръщате, целта е да се запечата месото и вътре да останат прекрасните сокове на наденичката.
Взимате една голяма тава и в нея подреждате почистените и нарязани на едро картофи, ако картофите са ви дребнички хич не ги режете. Нарежете лука на полумесеци и го разхвърляйте върху картофите, обелете домата,нарежете го и него сложете в тавата .Овкусете с подправките- сол(внимавайте със солта,защото наденицата е солена),пипер на зърна, червен пипер,брашно,чубрица,дафиновия лист.
Изсипете мазнината останала от пърженето на наденица и разбъркайте всичко хубаво.
Сипвате вода да покрие картофите и слагате в загрята на максимум фурна.
Когато нивото на соса падне на половината, а картофите вече са готови ,освободете тук-там място и подредете парчетата наденица в тавата . Върнете ястието във фурната за около 10-15 минути в които то ще се е досготви и вкусовете на всички продукти ще се обединят.Изваждате тавата от фурната и поръсвате навсякъде обилно със ситно нарязан магданоз . Добър Апетит ! 💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.