понеделник, 10 юли 2017 г.

Чушки пълнени със сирене и яйце с мноооого плънка

Безбожна вкусотия е тая лятна гозба и общо взето след тиквичките , които са несменяем фаворит в душата ми на тема "летни манджички" , те са плътно след тях или до тях и от тях също мога да си живея .... ! 
Обожавам да са с много, мноооого плънка и грам да не изтече от нея в тавата и да се похаби,именно затова правя една моя мъничка тайна и всичко остава вътре,а нито ги запушвам,нито им слагам брашно .
За една средно голяма тава са ви необходими :
Продукти :

10-12 чушки (зелени и червени или по ваше желание)
500 гр.сирене
8 яйца
2 скилидки чесън
1 домат
1\2 връзка копър
1\2 връзка магданоз
малко олио
сол на вкус

Почиствате чушките от дръжките и ги измивате . Сипвате няколко капки олио в тигана  и чуквате вътре яйцата, опържете ги супер леко,без много да ги бъркате, за да остане едро яйцето , целта е да не е течно,но не сухо .

Дърпате тигана от котлона и в сместта добавяте наситнените магданоз и копър,нарязания на дребни кубчета домат ,скилидките чесън пресовани или нарязани на мноооого ситно и натрошеното сирене .Разбърквате всичко хубаво,пробвате на вкус дали сиренето е осолило достатъчно сместта,ако трябва посолете малко и напълвате чушките хубаво , докато има място .
Подреждате ги в тава застлана с хартия за печене, а отгоре всяка чушка я полейте със струйка олио или я намажете с готварска четчица .
Печете в загрята на 200 градуса фурна до красив вид и по важе желание ,когато се опекат от едната страна ги завъртете да се опекат и от другата ,въпрос на вкус . Цялата плънка ще ви остане вътре , мноооого бързо ще сте сготвили и ще имате страшна вкусотия за хапване !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.