четвъртък, 27 юли 2017 г.

Шоколадово руло с "Гараш" блат и маслен крем

Идеята беше да пробвам в други вариации "Гараш" блата,който обожавам ,а не с шоколадов  ганаш .
Виждате резултата на снимката,а аз съм повече от доволна . И като вид и като вкус се получи много, мноооого добро ново творение ,и още една съществена част от добрия резултат е че не правих отделни платки и да е във вид на торта ,а изпекох един блат и го навих на руло.
Имах много притеснения , че блата може да стане ронлив от орехите и белтъците от които е направен и да не мога да навия прилично руло от него...ами нищо подобно , всичко си беше наред и такъв проблем нямаше . За масления крем попитах " Гугъла" и избрах един от всички ,който ми се стори най-удачен и класически , глазурата си е стандартна шоколадова глазура . 
И за да обобщя , преди да мина към рецептата получи се шедьовър и грам няма да скромнича,защото наистина много се гордея с резултата.
Толкова е вкусно ,че ми идваше да се разплача от кеф,когато го опитах ,а дали вие ще ми се доверите и ще си го приготвите , избора е ваш , но горещо ви препоръчвам да го направите !

Продукти за блата:

10 бр. белтъци
 200 гр. захар
 220 гр.смлени орехи
  50 гр.брашно

За масления крем :

масло - 250 гр.
прясно мляко - 250 мл
яйца - 2 бр.
захар - 200 гр.
ванилия - 2 бр.

За шоколадовата глазура:

150 гр.натурален шоколад \кувертюр
100 гр.млечен шоколада \кувертюр
250 ml. течна сметана

Украса :

кандирани плодове или по желание

Белтъците се разбиват, но не чак толкова, че да станат на сняг, защото в противен случай стават много трошливи. Прибавя се постепенно захарта, като разбиването продължава. Прибавят се и орехите и се разбърква съвсем малко, колкото да се обърка всичко. Сипва се и брашното и се обърква, но не с миксер, а съвсем леко.
Изсипах цялата смес в правоъгълната тава от фурната , застлана с хартия за печене и го опекох на 200 градуса за около 15 минути . Извадих го от фурната да изстине и му отлепих хартията.Навлажних един пешкир ,а върху него разстлах голямо парче чист найлон ,прехвърлих блата върху него и го навих заедно с пешкира на руло.
Оставих го така настрани за около 15 минути и след това го развих и намазах с масления крем,
пак го навих и отгоре отвсякъде го намазах обилно с останалия маслен крем
Оставих го в хладилника да стегне хубаво около два часа преди да го залея с глазурата .
Масления крем приготвих като разбих яйцата с захарта до бяло .Млякото се кипва и на тънка струйка се добавя в яйчената смес при непрекъснато бъркане.
Сместа се загрява, без да кипне, при непрекъснато бъркане, до появата на леки мехури по повърхността. Сваля се от котлона и се охлажда до стайна температура.
Омекналото масло се разбива на крем и при непрекъснато разбиване се добавя яйчената смес, като се добавя по една супена лъжица, разбърква се и се добавя следващата.
Добавя се ванилията, разбърква се и се използва за торти и сладкиши.
Пригответе глазурата като сложете течната сметана да заври ,дърпате я от котлона и сипвате шоколада ,бъркате да се разтопи хубаво , нека изстине и намажете отвсякъде рулото, а най-лесно и чисто става като го сложите върху скарата от микровълновата поставена в друга тава,заливате го и го оставяте да се отцеди хубаво .
Прибирате рулото в хладилника за поне 2-3 часа,а после го украсете по желание и си го хапнете.
Аз украсих с кандирани плодове и много се вързаха !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новитерецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.