събота, 29 юли 2017 г.

Руло"Стефани" с гарнитура-рецепта на шеф Манчев

Ако все още някой се страхува да завие едно "Руло Стефани" и поради тази причина избягва да готви това уникално вкусно и любимо на малки и големи ястие то задължително да продължи да чете.
Друго си е "шеф-готвач " да ти покаже системата и си признавам,че с моето завиване досега съм си усложнявала живота.... Да пак ставаше ,но така е много по лесно,чисто,бързо ,стегнато и красиво .

Продукти :

1 kg кайма
20 ml олио
150 гр.кашкавал
1 ч.л. чубрица
1 глава лук
1 връзка магданоз
5 яйца
1-2 моркова
3 кисели краставички
сол и черен пипер на вкус

За гарнитурата:

1\2 чаша ориз
1 1\4 чаша вода
2 моркова
1 консерва грах голяма '"Бондуел" или 1 плик замразен
50 гр.масло

Първо почиствам моркова, измивам го и го нарязвам на пръчици и заедно с 4 от яйцата ги слагам в съд на котлона да се сварят . Киселите краставички също нарежете на пръчици.
Омесвам каймата като за целта нарязвам лука на възможно най-ситно ,чуквам яйцето,но белтъка го отделям в купичка ,за да намажа рулото отгоре, когато го завия, това стяга рулото и го прави здраво.Добавям сол,черен пипер,чубрица и магданоз ,омесвам хубаво каймата и я оставям в хладилника за 15 минута да си почине .
Сега идва завиването ! Взимате голям лист хартия за печене и го намазвате навсякъде с няколко капки олио,така после лесно ще се изпързаля в тавата.
Разстилате отгоре каймата с форма на правоъгълник с дебелина сантиметър,сантиметър и половина.
В единия края подреждате сварените яйца,като ако те са голям размер ги срежете на две,ако са по-малки оставете цели.Покрай тях подредете сварените моркови и киселите краставички.
Загръщате с рязко движение да прехлюпи и навивате хартията на ролка,а отстрани завивате като бонбон.С ръце го притискайте и моделирайте до желания от вас вид.
Намажете с малко олио правоъгълната тава от фурната ,вземете бонбона над тавата и го изпързаляайте вътре в нея.
Намажете рулото хубаво, отвсякъде с белтъка,който си отделихте,сипете 500 ml.вода и завийте рулото с алуминиево фолио отвсякъде .
Вкарайте да се пече в загрята на 180 градуса фурна и печете така 35-40 минути,а след това махнете фолиото и поръсете рулото с настъргания на едро ренде кашкавал.
Върнете във фурната за още 5-10 минути и стане ли апетитно златисто-кафяво на вид го извадете от фурната. Изчакайте 10-15 минути преди да го режете да поизстине и стегне още малко.
Гарнитурата пригответе като сипете ориза в сито и измиийте много,ама мноооого хубаво ,да се махне всичкото нишесте,което иначе ще го слепи ,ако остане .Сложете го в малка тенджерка с капак на котлона и посолете леко. Когато заври намалете котлона на 2,нека ври така 10 минути и дръпнете от котлона настрана,нека постои с капака и да попие всичката вода.
Стопете маслото в тиган на котлона, нека котлона е на слаба степен и сложете нарязания на дребни кубчета морков ,бъркайте няколко минути и когато поомекне добавете и граха .Подправете със сол и черен пипер , прехвърлете и ориза в тигана,объркайте леко и може да сервирате . В този вариант моркова остава много леко и приятно хрупкав,но ако не ви харесва така може първо леко да го сварите,но рискувате да се разкашка после .
Ами това е..аз и шеф Манчев с общи усилия ви представихме една любима рецепта ,така че страшно НЯМА !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.