четвъртък, 2 ноември 2017 г.

Домашен Чипс

Давайте бирата,чипса е готов ! ☺
За да си направите перфектен "Домашен чипс" и всяко картофче да хрупка ,като от купените от магазина има тънкости ,които задължително трябва да се спазят иначе ще получите просто тънко нарязани изпържени картофки,които в никакъв случай няма да са лоши,но няма да са чипс и пет минути след като изстинат ще започнат да омекват .
Истината е,че фирмите които произвеждат чипс използват много стабилизатори именно ,за да стигнат до тази хрупкавост и да я запазят,а това прави чипса храна,която въпреки, че е много вкусна най-добре да избягваме заради многото "Е-та", камо ли пък да го даваме на децата си .
Сега ще ви споделя моя начин в който освен пържени картофи няма нищо друго и въпреки това всяко картофче е хрупкаво и спокойно може да си ги хапвате и без угризения на съвета да дадете на децата си !

Продукти :

4 големи картофа
сол
1 литър олио за пържене(маслена баня)
Обелете ,измийте и нарежете на тънки шайби картофите. Аз опитах с рендето,но не ставаше,а не ми се цапаше робота и ги нарязах с ножа.
Слагате нарязаните картофи в купа със студена вода и ги оставете да престоят 20 минути, през това време водата ще отнеме от нишестето им и ще спомогне за хрупкавоста после .
Сложете мазнината да загрее на силен котлона,извадете от водата една част от картофите и ги подсушете в чиста кухненска кърпа .Сложите ги да се пържат в загрятото олио,разбъркайте и ги оставете поне 5 минути не ги пипайте,а след това разбъркайте и пържете до златисто-кафяв вид.
Вземете голяма тава и я застелете с хартия за печене и вадете в нея готовите .
Когато изпържите всички ,посолете хубаво и разбъркайте чипса .
Включете фурната на 50 градуса и вкарайте тавата вътре за поне 1 час ,а след това проверете как са. Този процес се нарича"Засушаване" и именно той доусъвършенства домашния чипс .Така абсолютно всяко картофче става перфектно хрупкаво и на другия ден,ако е останало,което е малко вероятно пак е хрупкаво .Ако един час засушаване ви се стори малко,когато ги проверите подръжте ги още малко по ваша преценка,просто всяка фурна е различна .
По ваше желание може да си овкусите и с някакви любими подправки,аз приготвих натурален, защото такъв харесваме .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
   Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете щастливи ! 💖





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.