вторник, 21 ноември 2017 г.

Шницели от месо (свинско или телешко )


Обожавам шницели от месо независимо свинско или телешко . Номера обаче е шницела  да не е сух и жилав , а крехък и сочен , да не е мазен и да се топи в устата .
Най-подходящо за шницел е бон филето ,което общо взето май е най-скъпата част от месото на прасето и аз до преди 2-3години ги правех само с бон филе,но веднъж бяхме се събрали компания на вилата и менюто беше именно това,когато ненадейно се изсипаха още 3 коли приятели и месото нямаше да стигне до никъде . Отидохме до магазина в близкото село да вземем още месо но мислите ли,че  там имаше свинско бон филе ☺☺☺Гледах,чудих се какво да правя имаше свинска плешка ,която изглеждаше много прилично  парче и си казах взимам го и каквото стане .
Сега в рецептата ще ви опиша как приготвих тогава месото ,шницелите си станаха перфектни ,а цената им беше на половината на другите  с бон филето ...така че аз оттогава ги правя и със свинска плешка и с бут и все си стават страхотни и излизат бая по-евтинко,без абсолютно никакъв компромис с вкуса .

Тези ,които сега виждате в чинията като обем ги направих от 500 гр.плешка ,така че дозата ,която ще ви опиша е това, а вие нататък си преценете колко ви трябват,но с това количество спокойно могат да се нахранят четирима възрастни и ще остане...!
Продукти :
500 гр.свинска плешка или по ваш избор
200 гр.галета
150гр.брашно
10яйца
олио за пържене  богато
сол и черен пипер
Изберете си хубаво ,правилно парче месо,за да може да го нарежете на възможно най-тънки пържолки .Сложете го в камерата и го замразете до положение да може да режете от него без да мърда и да се лигави месото . След като го нарежете овкусете го леко със сол и черен пипер. Взимате пържолка ,слагате я в пликче и начуквате месото до положение вестник да се чете през него,но да не се скъса,просто колкото е възможно най-изтънено.
Разбивате яйцата в купа и ги посолете. В друга купа сложете брашното,в трета галетата.
Взимате от обработените месца ,потапяте ги в брашното от двете страни,изтупвате излишното и потапяте в яйцата, а след това в галетата. Така приготвения шницел слагате на поднос и си правите всички останали ,като и тях подреждате в подноса,но един до друг,не трупайте върху тях,защото ще полепне панировката .

Слагате богато количество олио да се сгорещи хубаво и когато това стане,намалявате котлона на средна степен.Взимате от приготвените шницели,потапяте пак в яйце и слагате в тигана,пържите до златисто-кафяв цвят и обръщате,стават бързо,защото са тънки.
Това е...! ☺Сервирате с гарнитура по избор и си хапвате сладко с приятели уникално вкусни шницелчета !

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.