Не мога да ви кажа,че този,който качвам сега ми е любимия,защото всеки вид сос е подходящ за различни видове ястия и в неговата си категория ми е любим,но това,което мога да ви кажа със сигурност за него е , че е изключително вкусен и подходящ като" Гъбен сос към пържоли и пиле " .
Вкуса му е разкошен и само едно уточнение искам да добавя преди да мина към лесната рецепта и то е " Не го правете с гъби от буркан,защото те са в марината и развалят вкуса на соса, купете гъби в тарелка " !
Продукти :
250-300 гр.печурки
1 равна ч.л.чесън на прах
1 кутия натурално топено сирене-140 гр.
200 гр.заквасена сметана
30 гр.масло
сол и черен пипер на вкус
Измийте гъбите добре и ги нарежете на едро, на 2 на 3,а по-малките оставете цели.Сложете гъбите заедно с маслото в тиган много леко ги запържете.Добавете чесъна на прах и топенето сирене , разбъркайте и стопи ли се сиренето сложете и сметаната.
Разбърквайте минута,две до хомогеност на соса и махнете от котлона.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус, полейте месото с хубавия сос и сервирайте горещ ! Когато изстине соса се стяга, в такъв случай му налейте малко вода,разбъркайте и го сложете на котлона да се стопли ,заври ли махате го и ще е като току-що приготвен ,това е вариант , ако ви е останал сос за другия ден
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.