Аз дето обожавам шоколад и дето всяка втора торта ,която правя е шоколадова този огромен бонбон " Фереро Роше" ми взе акъла и ме остави безмълвна....!
Идея си нямам защо досега не съм я направила...много пъти ми е попадала рецептата и съм я отпращала в чакащи реализация .... голяма грешка !!! Тя би любимия ми за всички времена" Гараш",би другата ми любимка "Тройно шоколадова торта" и би сравнително новата ми слабаст " Торта Шоколадов мус " . Само забележете какви ги обичам.....шоколадови та зле чак може да ти стане от шоколад .Това голямо бонбонче направо ги уби , наистина когато я ядеш има вкуса и аромата на тези толкова вкусни бонбони...да е жив и здрав италианеца ,който е измислил тази уникално вкусна и хич не трудна за приготвяне шоколадова магия ,която горещо,ама супер горещо ви подканям да опитате...не ви трябва повод...просто я направете ,тя е красива,аристократична и безумно вкусна...а аз просто се влюбих в нея ! ❤
За пълнежа :
200 мл. сладка течна сметана
200 гр. течен шоколад Нутела
120 гр. вафли
50 гр. натрошени лешници
200 гр. течен шоколад Нутела
120 гр. вафли
50 гр. натрошени лешници
За сиропиране:
100 мл. кафе
50 мл. вода
50 мл. вода
За глазурата:
200 гр. черен шоколад
30 гр. краве масло
100 мл. течна сметана
50 гр. натрошени лешници
30 гр. краве масло
100 мл. течна сметана
50 гр. натрошени лешници
Течния шоколад трябва да е бил поне няколко часа на стайна температура.
Натрошете вафлите и заедно с натрошените лешници ги добавете към шоколада. Разбийте сметаната на твърд сняг. Отделете си няколко лъцици за измазване на тортата, а останалата смесете с шоколадоваия крем.
Нарежете блата на ленти широки окола 2 см. Застелете купа с фолио,но аз ползвах найлонова торбичка, беше много удобно . На дъното подредете малки ленти от блата, а покрай стените редете от дългите ленти сиропирайки всяка с охладеното кафе смесено с водата.
Напълнете получения отвор с шоколадовия крем. Подравнете и подредете върху крема останавите парчета блат .Завийте тортата с пликчето ,стегнете и притиснете леко и сложете в хладилника за 4 часа .
Извадете тортата от купата върху тортена подложка и я намажете със сметаната,която отделихте .
За глазурата начупете шоколада, сложете го в малка тенджерка добавете кравето масло и сметаната, разтопете на водна баня. Изчакайте глазурата да се охлади няколко мин.,добавете натрошените лешници и излейте върху тортата. Отделете си 10 тина грама от лешниците и поръсете тортата върху глазурата .
Приберете тортата в хладимник за 4 - 5 часа преди да я сервирате .
Рецептата видях ТУК но работих с пропорцийте от оргиналната италианска рецепта, която може да видите ТУК
Натрошете вафлите и заедно с натрошените лешници ги добавете към шоколада. Разбийте сметаната на твърд сняг. Отделете си няколко лъцици за измазване на тортата, а останалата смесете с шоколадоваия крем.
Нарежете блата на ленти широки окола 2 см. Застелете купа с фолио,но аз ползвах найлонова торбичка, беше много удобно . На дъното подредете малки ленти от блата, а покрай стените редете от дългите ленти сиропирайки всяка с охладеното кафе смесено с водата.
Напълнете получения отвор с шоколадовия крем. Подравнете и подредете върху крема останавите парчета блат .Завийте тортата с пликчето ,стегнете и притиснете леко и сложете в хладилника за 4 часа .
Извадете тортата от купата върху тортена подложка и я намажете със сметаната,която отделихте .
За глазурата начупете шоколада, сложете го в малка тенджерка добавете кравето масло и сметаната, разтопете на водна баня. Изчакайте глазурата да се охлади няколко мин.,добавете натрошените лешници и излейте върху тортата. Отделете си 10 тина грама от лешниците и поръсете тортата върху глазурата .
Приберете тортата в хладимник за 4 - 5 часа преди да я сервирате .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.