събота, 4 ноември 2017 г.

Шоколадова Панакота

Някъде бях чела,че девет от десет човека обичат шоколад,а десетия лъже ! ☺
Аз определено не съм десетия затова поредното и неустоимо шоколадово изкушение ,което ви сготвих е "  Шоколадова Панакота" !
Ако на някой му звучи сложно и непознато всъщност това е крем с варена сметана ,родината му е град Пиемонт в Италия ,приготвя се точно за около 15 минути и е копринено нежен,фин,елегантен и божествено вкусен...а пък щом е с шоколад ,насладата е просто неустоима и  думите са излишни !
Продукти :

500 мл.течна сметана
100 мл.прясно мляко
1 желатин
150 гр.натурален шоколад
200 гр.захар
2ванилии
Смесете сметана,прясното мляко и захарта и сложете в тенджера на котлона до положение да заври,но да не завира и дърпате от котлона .В горещата смес изсипете начупения на парченца шоколад и бъркайте енергично до пълното му разтопяване .Прибавете и желатина, който предварително сте си разтворили във вода ,ванилията и отново разбъркайте и налейте в чашки или купички кавото сте си определили за сервиране .Сложете десерта в хладилника за поне 4 часа,за да стегне хубаво,но най-добре нека преседи в хладилника една нощ  ,а после може да го украсите по-желание и да го сервирате !
Не случайно след българската кухня най-любима ми е италианската и това шоколадово изкушение е една от причините затова !
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.