неделя, 12 ноември 2017 г.

Маслени сусамени хлебчета



Всичко им е супер бързо на тия" Маслени сусамени хлебчета" и омесването и втасването и печенето и изстиването и най-вече изяждането ! :)
От дозата излизат точно  10 бройки супер пухкаво щастие,
а докато се пекат от фурната излиза такъв аромат на масло,който залива цялата къща,че чак зле може да ти стане .

Определено и външният им вид като от" френска квартална пекарна" хич не е за подценяване и е довод просто като " черешката на тортата",че трябва да си ги направите и вие в къщи и тогава ще разберете колко съм права в обясненията си за тези страхотни хлебчета  ! :)
Продукти :
4 1/2 ч.ч.брашно от 200 мл.
2 пакетчета   суха мая
2 с.л.захар
1/3 ч.л сол
380 мл.прясно мляко
100гр.меко масло

брашно за доизмесване
сусам

 Затоплете млякото и разбъркайте в него маята и захарта и оставете да шупне.  Пресейте брашното и солта и ги добавете към шупналата мая .Замесете тесто и когато започне да се оформя топка добавете и  мекото масло и продължете да месите докато тестото го поеме.  Покрийте с кърпа и сложете на топло за 20 минути да втаса. Поръсете с брашно плота и изсипете тестото от купата. Разделете го на 10 равни части и всяка част с помоща на брашно и месейки и придайте  вид на топка,а готовите подреждайте в тавичка застлана с хартия за печене.Направете прорези по желание и поръсете със сусам .Оставете хлебчетата  да втасат отново за 15 минути .

  Печете в загрята на 200 градуса фурна до апетитен златисто-кафяв вид,а за хрупкава коричка поръсете с вода по време на печенето . 💖

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.