понеделник, 20 ноември 2017 г.

Вълшебна зимна салата

Малеее тази" Вълшебна зимна  салата" колко ракия пие.....! ☺
Просто е убийствена  ,вкуснааааа до безкрайност....!
Аз като си я направя абсолютно нищо друго не ми трябва,дори и хляб,а само да се добера до купата ,въпреки че и на препечена филийка стои прекрасно и това я превръща автоматично в чудна и бърза закуска .
В нея има няколко възлови продукта,които в съчетанието си я превръщат в кулинарен шедьовър-печени картофи,рулца от раци,царевица,варени яйца,майонеза и подправки ,нищо особено, а всъщност да си оближеш пръстите .
Точно сега и е времето затова побързах да я споделя  с вас,защото не съм егоистка и да си ям самичка тайно под юргана вкусотийките ,а съм широка душа и съм щастлива, когато давам ,така че заповядайте и да ви е сладко !

Продукти  :

400 гр.майонеза 
200 гр . рулца от раци
7 твърдо сварени яйца
1 малка кутия царевица "Бондуеле"
4 средни картофа
3 скилидки чесън
сол,черен пипер 
Обелените и измити картофи нарежете на кубчета и ги сложете в тава застлана с хартия за печене,посолете ги и ги поръсете с малко олио , разбъркайте ги и ги изпечете за около 15-20 минути.
Сварете и обелете яйцата,5 нарежете на едри кубчета ,2 ги отделете настрани.
Вземете голяма купа и най-отдолу слажете печените картофи,а върху тях сложете нарязаните рулца от раци от които сте си отделили 2 рулца за украса после.
Сложете 200 гр.от майонезата, върху рулцата и размажете навсякъде,поръсете с черен пипер и изстискайте с преса половината чесън .
Следва консервата с царевица, а върху нея нарязаните 5 яйца , а върху тях останалата майонеза и пак поръсете с черен пипер и останалия чесън през преса .
Вземете рендето и настържете на едро двете яйца,които отделихте ,а върху тях накъсайте на лентички от отделените рулца от раци. 
Сложете я в хладилника за 2 часа да се охлади и после може да я сервирате,за да я видят красива и после вземете лъжица и разбъркайте всичко хубаво .
Това е моята "Вълшебна зимна салата" , която съм убедена,че много ще харесате ! ❤
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.