петък, 3 ноември 2017 г.

Къпана баница с масло и прясно мляко

Направих я днес тази 'Къпана баница с масло и прясно мляко ",за да я направите вие утре,защото  е страхотна ! Всяка следваща баница,която правя си мисля,че е най-добрата и все се появявя някоя,която я бие ...сега и с тази така и се чудя коя или каква по-точно  ще се появи и ще я детронира  :) естествено изключвам с домашно точени кори,защото те са непобедими и са на върха на класацията .
Но тази е много лесна,много бърза,страшно вкусна и много сочна някак,освен че е супер пухче,така че дайте и шанс и я опитайте !
Продукти :

1 пакет финно точени кори за баница
4 яйца 
4 с.л.кисело мляко
2 с.л.брашно
1\2 ч.л.сода за хляб
200 мл.газирана вода
200 мл.прясно мляко
125 гр.масло
250-300 гр.сирене
Сипете киселото мляко в купичка и го разбъркайте със содата.В купа разбийте яйцата ,прибавете и киселото мляко към тях ,брашното и натрошеното сирене и разбъркайте всичко хубаво . Разтопете маслото . Аз ползвах тавата от фурната ,вие си преценете, но вземете по-голяма тава,може и кръгла.Застилам тавата с хартия за печене, защото после не залепва отдолу и е много готино хрупкава ,ако нямате просто намажете тавата с масло.
Сипете си от газираната вода в купичка или чашка,за да ви е лесно да работите.
Взимате една кора ,слагате я в тавата и топите четка в газираната вода и намокряте кората,мятате отгоре втора кора ,но нея намазвате с разтопеното масло ,слагате трета кора и пак мокрите с газирана вода и върху нея четвърта,която намазвате с масло .Следва да разпределите хубаво,навсякъде от плънката в купата и след това повтаряте процедурата с 4 те кори,както ви обясних и пак плънка и така докато ви свършат корите и сместта .
Нарежете баницата на квадрати и я залейте с прясното мляко ,ако имате останало масло или плънка,сложете и него и печете в загрята на 180 градуса фурна до апетитен златисто-кафяв вид ...а после знаете айранче и Бон Апети !
Днес  дори моето  съкровище се вдъхнови  и мноооого добре му се получи !💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете щастливи  ! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.