петък, 10 ноември 2017 г.

Пиле"Терияки"

Това "Пиле Терияки" е такава  вкусотия,че ще си оближете пръстите . За първи път го готвя,бях го яла в "Хепито", но моето стана много по-вкусно  .Въобще за първи път готвя японско ядене и  изчетох много рецепти докато реша как точно да го направя възможно най-автентично и единственото,което не спазих е че в оргиналната рецепта в маринатата имаше и 1 с.л." Саке",което още окрехкотява месото,но повярвайте ми толкова е сочно ,ароматно и вкусно,че докато ядеш се настървяваш и загубваш част от човешкия си облик , просто се топи в устата .
Друго,което японците правят,а на мен не ми даде сърце да го направя,че обелват и махат кожата от пилето,но аз я обожавам и си я оставих и не съжалявам перфектно си се получи и с нея . И за разкош ви оставих най-хубавото за накрая,преди да мина към рецептата и то е ,че е изключително бързо и лесно за приготвяне ястие с достъпни продукти, които има във всяко домакинство,цялата процедура трае  не повече от час и 10 минути и именно затова не ви правих и снимки на стъпките ,просто защото не бяха нужни .
Продукти :
( за мерителна чаша ползвах пластмасова чаша от 200 мл.за еднократна употреба)

4 цели  пилешки бутчета и двете части
1\2  с.л. царевично нишесте
1 с.л. студена вода
1/4 чаша захар
1/3 чаша тъмен соев сос
2 с.л.оцет
1\3 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. настърган джинджифил
1/4 ч.л. смлян черен пипер

сусам 
1 стрък пресен лук 

Гарнитура : 

малко сол
1 чаша ориз за гарнитура

 Сложете съд на котлона с нишестето, водата, захарта, соевия сос, оцета, чесъна, джинджифила и черния пипер. Оставете сместа да заври като разбърквате редовно, докато сосът се сгъсти,някъде минута,две и е готово .
 Загрейте фурната на 190 градуса. Вземете тавата в която ще печете и много леко я намажете с олио . Посолете мноооого леко пилешките бутчета отвсякъде ,сложете ги в тавичката и намажете със соса отгоре, обърнете ги  и намажете и отдолу. 
Печете в предварително загрятата фурна около час ,но на  всеки 10 минути ходете и обръщайте бутчетата на другата страна . Готово е когато пилето вече не е розово ,а  сосът се избистри. 
Сервирайте върху сварен и почти неовкусен (само много малко сол) бял ориз,защото после "Терияки соса "ще го овкуси ,а отгоре поръсете със сусам и нарязана на дребно зелената част на стрък пресен лук .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.