Това "Пиле Терияки" е такава вкусотия,че ще си оближете пръстите . За първи път го готвя,бях го яла в "Хепито", но моето стана много по-вкусно .Въобще за първи път готвя японско ядене и изчетох много рецепти докато реша как точно да го направя възможно най-автентично и единственото,което не спазих е че в оргиналната рецепта в маринатата имаше и 1 с.л." Саке",което още окрехкотява месото,но повярвайте ми толкова е сочно ,ароматно и вкусно,че докато ядеш се настървяваш и загубваш част от човешкия си облик , просто се топи в устата .
Друго,което японците правят,а на мен не ми даде сърце да го направя,че обелват и махат кожата от пилето,но аз я обожавам и си я оставих и не съжалявам перфектно си се получи и с нея . И за разкош ви оставих най-хубавото за накрая,преди да мина към рецептата и то е ,че е изключително бързо и лесно за приготвяне ястие с достъпни продукти, които има във всяко домакинство,цялата процедура трае не повече от час и 10 минути и именно затова не ви правих и снимки на стъпките ,просто защото не бяха нужни .
Продукти :
( за мерителна чаша ползвах пластмасова чаша от 200 мл.за еднократна употреба)
4 цели пилешки бутчета и двете части
1\2 с.л. царевично нишесте
1 с.л. студена вода
1/4 чаша захар
1/3 чаша тъмен соев сос
2 с.л.оцет
1\3 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. настърган джинджифил
1/4 ч.л. смлян черен пипер
сусам
1 стрък пресен лук
Гарнитура :
малко сол
1 чаша ориз за гарнитура
Сложете съд на котлона с нишестето, водата, захарта, соевия сос, оцета, чесъна, джинджифила и черния пипер. Оставете сместа да заври като разбърквате редовно, докато сосът се сгъсти,някъде минута,две и е готово .
Загрейте фурната на 190 градуса. Вземете тавата в която ще печете и много леко я намажете с олио . Посолете мноооого леко пилешките бутчета отвсякъде ,сложете ги в тавичката и намажете със соса отгоре, обърнете ги и намажете и отдолу.
Печете в предварително загрятата фурна около час ,но на всеки 10 минути ходете и обръщайте бутчетата на другата страна . Готово е когато пилето вече не е розово ,а сосът се избистри.
Сервирайте върху сварен и почти неовкусен (само много малко сол) бял ориз,защото после "Терияки соса "ще го овкуси ,а отгоре поръсете със сусам и нарязана на дребно зелената част на стрък пресен лук .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.