Направо са като локумчета ,които се топят в устата адски креки и сочни ,а са ароматни, защото за кратко се държат в марината ,която хем им дава аромат ,хем окрехкотява месото и в съчетание с пухкавата панировка ги превръща в балсам за душата .
За пилето:
500-600 г пилешки гърди
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. чесън на прах
50 ml. студена вода
За панировката:
1 бр. яйце
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. чесън на прах
10 г бакплувер(1 пакетче)
65 г царевично натурално нишесте или брашно(2 равни супени лъжици)
105 г брашно(3равни супени лъжици)
150 ml.студена вода
олио за пържене, маслена баня
Нарязваме пилето на хапки .
В купа правим марината и слагаме месото вътре, разбъркваме хубаво и оставяме да почива 20 минути.
Продуктите за панировката се прибавят в реда както са дадени в рецептата, разбъркват се до хомогенна смес.
Сместа се изсипва върху пилешкото месо в купата и хубаво се разбърква да се разнесе равномерно по хапките.(маринатата в която киснаха хапките не се изцежда )В по-дълбок съд или в тигана,но сипете повече олио започваме да пържим хапките,мазнината трябва да е много хубаво загрята,а котлона да е на средна степен.Стават много бързо.Оставяйте разстояние между тях,защото ще се надуят от бакпулвера .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.