понеделник, 6 ноември 2017 г.

Торта "Ябълков мус"

Бяла приказка е тази торта  !
След огромния успех и интерес към "Ябълковата ми торта" се замислих да сътворя нещо още по- добро и още по-вкусно и...ето го..защото знаете,че щом е мус ,значи е копринено гладка и нежна плюс всички други вкусови показатели.
Супер лесна,свежа,бърза,без термична обработка и много, мноооого вкусна и съм убедена,че вече се облизвате и преглъщате и има защо ,така че освен да си я направите друга опция просто не виждам ! ☺

Продукти :

бисквити "Закуска" бели 1 голям и 1 малък пакет
ябълки 1 кг.
канела 1\3 ч.лъжица
пудра захар 200 гр. + 4 с.л.
меко масло 250 гр.
ванилия 2 бр.
заквасена сметана 1 кофичка
смлени орехи 150 гр.+50 гр.за украса на борда

Смилате бисквитите на блендера да станат на трохи,а след тях смилате и обелените и почистени ябълки .
Разбивате с миксера мекото масло с 200 гр.от пудрата захар и ванилията и обединявате всичко - бисквитите,ябълките,150 гр.от орехите,канелата  и масления крем,разбърквате хубаво всичко и прехвърляте сместа в формата за торта с подвижно дъно,подравнявате добре и слагате за час в хладилника .
След това разбийте сметаната с 4 с.л пудра захар и намажете с нея тортата .Върнете в хладилника за два часа,а после освободете тортата от ринга и украсете борда с останалите орехи и украсете по желание !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.