"Макаронки на фурна " - това е рецепта ,която съм изпитала до съвършенство и винаги се приемат с желание вкъщи и колкото и да е голяма тавата не се задържа дълго време...само вижте какво количество се готви... ! ☺
Ще сгрешите , ако си кажете " а....аз знам как се правят макарони на фурна "и подминенете нататък без да прочетете в рецептата двете неща ,които правя аз и с това моята рецепта се различава от стандартната, а вкуса им става още по божествено-вълшебен и ако не сте ги опитвали така , горещо ви препоръчвам да го направите само веднъж...аромата , който ще усетите ще ви накара винаги да ги правите така и ще усетите,че именно това винаги ви е липсвало в рецептата и са адски сочни . Или използвайте много голяма тава или разделете в две тавички,както съм направила аз , пухкавото и сочното идва точно от тук,че има много яйчена смес ,това е едната особеност,която я прави прекрасна .
Продукти;:
1 пакет макарони(формата е по ваш избор)
8 яйца
1 литър прясно мляко
2 ванилии
масло 50 гр.
захар 2 чаени чаши
8 яйца
1 литър прясно мляко
2 ванилии
масло 50 гр.
захар 2 чаени чаши
Сварявате макароните по указанието на опаковката,изцеждате водата им и докато са още врели добавяте парчето масло и бъркате докато се разтопи цялото,така после ще ви ухаят много хубаво на масло.
След това разтопете в съд захарта за карамела и сипете горещия карамел в тавичката в която ще печете .
Сипете сварените макарони и ги залейте със сместта,която сте си приготвили от яйцата,млякото,ванилята и захарта и слагате да се пече на 180 градуса около час,наблюдавате си ги да ви харесат на вид и това е всичко !
Карамела и маслото са втората тайна...те обогатяват страхотно вкуса и аромата на този любим десерт - любимо , бързо ,лесно и уникално вкусно ! ❤
Карамела и маслото са втората тайна...те обогатяват страхотно вкуса и аромата на този любим десерт - любимо , бързо ,лесно и уникално вкусно ! ❤
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.