сряда, 22 ноември 2017 г.

Ванилова крем-торта с шоколадова заливка

Копринено гладка и нежна вълшебна магия -   "Ванилова торта с шоколадова заливка " .
Рецепта  от серията " минимум усилия , максимум резултат" .
Приготвя  се за не повече от 15 минути ...е после трябва няколко часа да стяга в хладилника, но това не е работа ... !
Това е рецепта, която обожавам , защото съчетава всичко, което търсим готвейки едно ястие , а именно  перфектен вкус , красива визия и лесно и бързо приготвяне ,така че минавам направо към рецептата , вие вече сте заинтригувани !

Продукти  :

1 литър прясно мляко
6с.л нишесте по избор
11 с.л. захар
2 прахчета ванилия
125 гр.масло
2 яйца
2 пакетчета желатин

За заливката :
100 мл . течна сметана
100 гр. натурален шоколад

Млякото се загрява до кипване.
Захарта , нишестето, яйцето и малко водичка се разбъркват на каша. Добавят  се към врящото мляко и се бърка няколко минути докато се сгъсти .
В още топлия крем се прибавя маслото и ванилията. Бърка се до леко охлаждане. Прибавя се разтворения във вода  желатин .
Изсипвате крема в форма за торта с падаща стена,като предварително я изплакнете с ледена вода,после ще се освободи лесно ринга .Сложете в хладилника за 4 часа. Освободете тортата от ринга .
За заливката затоплете сметаната в микровълновата и пуснете в нея начупения шоколад, бъркайте доката се разтопи хубаво , изчакайте да се охлади и с една лъжица направете шарки върху тортата и върнете в хладилника за малко, за да стегне глазурата.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.