Копринено гладка и нежна вълшебна магия - "Ванилова торта с шоколадова заливка " .
Рецепта от серията " минимум усилия , максимум резултат" . Приготвя се за не повече от 15 минути ...е после трябва няколко часа да стяга в хладилника, но това не е работа ... !
Това е рецепта, която обожавам , защото съчетава всичко, което търсим готвейки едно ястие , а именно перфектен вкус , красива визия и лесно и бързо приготвяне ,така че минавам направо към рецептата , вие вече сте заинтригувани !
Продукти :
1 литър прясно мляко
6с.л нишесте по избор
11 с.л. захар
2 прахчета ванилия
125 гр.масло
2 яйца
2 пакетчета желатин
1 литър прясно мляко
6с.л нишесте по избор
11 с.л. захар
2 прахчета ванилия
125 гр.масло
2 яйца
2 пакетчета желатин
За заливката :
100 мл . течна сметана
100 гр. натурален шоколад
100 гр. натурален шоколад
Млякото се загрява до кипване.
Захарта , нишестето, яйцето и малко водичка се разбъркват на каша. Добавят се към врящото мляко и се бърка няколко минути докато се сгъсти .
В още топлия крем се прибавя маслото и ванилията. Бърка се до леко охлаждане. Прибавя се разтворения във вода желатин .
Изсипвате крема в форма за торта с падаща стена,като предварително я изплакнете с ледена вода,после ще се освободи лесно ринга .Сложете в хладилника за 4 часа. Освободете тортата от ринга .
За заливката затоплете сметаната в микровълновата и пуснете в нея начупения шоколад, бъркайте доката се разтопи хубаво , изчакайте да се охлади и с една лъжица направете шарки върху тортата и върнете в хладилника за малко, за да стегне глазурата.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Захарта , нишестето, яйцето и малко водичка се разбъркват на каша. Добавят се към врящото мляко и се бърка няколко минути докато се сгъсти .
В още топлия крем се прибавя маслото и ванилията. Бърка се до леко охлаждане. Прибавя се разтворения във вода желатин .
Изсипвате крема в форма за торта с падаща стена,като предварително я изплакнете с ледена вода,после ще се освободи лесно ринга .Сложете в хладилника за 4 часа. Освободете тортата от ринга .
За заливката затоплете сметаната в микровълновата и пуснете в нея начупения шоколад, бъркайте доката се разтопи хубаво , изчакайте да се охлади и с една лъжица направете шарки върху тортата и върнете в хладилника за малко, за да стегне глазурата.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.