петък, 17 ноември 2017 г.

Печено свинско джоланче с подлучен доматено-чеснов сос



 " Печено свинско джоланче в подлучен доматено-чеснов сос"...просто красота ! За  този разкош ,  си трябва топъл,прясно изпечен домашен хляб,за да е пълно щастието , но не ми остана време, защото правих и една жестока торта,рецептата за която ще ви кача утре .
Та да се върнем на джоланчето ... на прекрасната му хрупкава златисто-кафява кожичка...на божествения аромат на страхотния сос , а месцето...вярвайте ми месцето едва стои на кокала ,пипах толкова нежно ,за да го прехвъля в чиния,за да снимам преди да е изпаднало ,а хапнеш ли се топи в устата като локум .
За да се получи този ефект има само една единствена опция и тя е по -дълго печене на ниски градуси. На една предна рецептата пак с такова печене една жена беше написала коментар " Да бе да ...ще си играя толкова време да пека...слагам го в херметическата и за 40 минути се е сварило"....така е,но вкуса е съвършено различен и всеки лично за себе си избира какво харесва и как да го приготви , а и зависи от типа на ястието, но стане ли дума за печене на месо само това е истината,  повече време и по-ниски градуси,а вкуса на ястието ни се отплаща за проявеното търпение.

Продукти :
свински джолан ,бройката е по ваша преценка
1 голяма глава лук
7-8 скилидки чесън
2-3 дафинови листа
20 зърна черен пипер
300мл.смлени домати
50мл.олио
2 с.л . натурално нишесте
сол на вкус
1/2 връзка магданоз
вода
Измийте месото,посолете го отвсякъде, добавете олиото и сипете вода до половината на тавата в която ще печете , завийте с фолио и вкарайте в загрята на 220 градуса фурна за половин час , а след това намалете градусите на 160 и печете още два часа .Отвийте и проверете резултата,ако е необходимо завийте пак тавата и печете още малко,а ако е готово извадете месото в чиния и го завийте с фолиото от печенето .Готовото месо пада само от кокала.
В тавата със соса от печенето сложете нарязания лук и чесън,доматения сос,пипера на зърно и дафиновия лист . Върнете във фурната за около половин час на 200 градуса,а после добавете и нишестето разтворено в малко вода , разбъркайте и печете още 10 минути, за да се уплътни соса .
Извадете тавата от фурната и пасирайте соса до гладкост, като преди това извадете дафиновите листа и ако искате черните пипери,аз не ги вадя ,пасирам и тях .
Сервирайте джоланчето богато залято със сос и поръсено със свеж магданоз и естествено е време да се  насладите  на  труда си ,като се похапнете сладко,сладко с любимите хора!
 Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.