"
ТОП , ТОП , ТОП РЕЦЕПТА !!!
Знаете че напиша ли ви така е някаква убийствена вкусотия ☺
Людо ми е любимец и съм му дала следване във Фейсбук и той от време на време се връзва на лайф от в къщи , точно от тази кухня ,която е на снимката
и готви по някоя рецепта, та тези картофи ги сготви онзи ден , аз го гледам като божество , като заготви и Димчо даже се дразни и каза" Кво гледаш тоя циганин" ☺, а той въобще не е циганин , а е французин , живее в Америка има ресторянти и цяла империя от камиони-закусвални,беше съдия във кулинарното шоу "Вкуса" и въобще човека е супер готвач и луд перфекционист,затова го обожавам .
Та снощи му сготвих картофките и са страхотни !!!
Лесни са,нямат много съставки,стават бързо и са неземна вкусотия , абсолютно задължително ги сгответе ,гарантирам ви ,че няма да можете да се спрете да ядете , като мен....нямах място вече и немога да се спра ! ☺
Продукти :
1 кг.картофи
500 мл.течна сметана
400 мл.прясно мляко
2 скилидки чесън
1 кутийка топени сиренца" Президент "
80 гр.масло
сол и черен пипер
200 гр.кашкавал
Изберете картофите да са големи и правилни,обелете ги и ги нарежете като за чипс,но една идея по-дебели.
Нарежете чесъна на много ситно .
Взимате тавичката и я намажете хубаво навсякъде с масло , сипвате малко сметана,малко мляко , щипка сол, щипка черен пипер ,малко от нарязания чесън и 1 и 1/2 топено сиренце го накъсвате , начупвате малки паренца масло и върху всичко това подреждате плътен ред от нарязаните картофи , отгоре повтаряте същата процедура и редувате така докато ви свършат продуктите .
Слагате във фурната на 200 градуса около 40-50 минути ,понеже фурните пекат различно, като набодете картоф с вилица трябва да е мек, изваждате тавата и поръсвате навсякъде със настъргания на едро ренде кашкавал и връщате във фурната за още 10-15 минути до апетитен златисто-кафяв загар на ястието!
А после ....ооо после. ..пак ще си говорим !
ТОП , ТОП , ТОП РЕЦЕПТА !!!
Знаете че напиша ли ви така е някаква убийствена вкусотия ☺
Людо ми е любимец и съм му дала следване във Фейсбук и той от време на време се връзва на лайф от в къщи , точно от тази кухня ,която е на снимката
и готви по някоя рецепта, та тези картофи ги сготви онзи ден , аз го гледам като божество , като заготви и Димчо даже се дразни и каза" Кво гледаш тоя циганин" ☺, а той въобще не е циганин , а е французин , живее в Америка има ресторянти и цяла империя от камиони-закусвални,беше съдия във кулинарното шоу "Вкуса" и въобще човека е супер готвач и луд перфекционист,затова го обожавам .
Та снощи му сготвих картофките и са страхотни !!!
Лесни са,нямат много съставки,стават бързо и са неземна вкусотия , абсолютно задължително ги сгответе ,гарантирам ви ,че няма да можете да се спрете да ядете , като мен....нямах място вече и немога да се спра ! ☺
1 кг.картофи
500 мл.течна сметана
400 мл.прясно мляко
2 скилидки чесън
1 кутийка топени сиренца" Президент "
80 гр.масло
сол и черен пипер
200 гр.кашкавал
Изберете картофите да са големи и правилни,обелете ги и ги нарежете като за чипс,но една идея по-дебели.
Нарежете чесъна на много ситно .
Взимате тавичката и я намажете хубаво навсякъде с масло , сипвате малко сметана,малко мляко , щипка сол, щипка черен пипер ,малко от нарязания чесън и 1 и 1/2 топено сиренце го накъсвате , начупвате малки паренца масло и върху всичко това подреждате плътен ред от нарязаните картофи , отгоре повтаряте същата процедура и редувате така докато ви свършат продуктите .
Слагате във фурната на 200 градуса около 40-50 минути ,понеже фурните пекат различно, като набодете картоф с вилица трябва да е мек, изваждате тавата и поръсвате навсякъде със настъргания на едро ренде кашкавал и връщате във фурната за още 10-15 минути до апетитен златисто-кафяв загар на ястието!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.