" Пача-чорба" ☺❤
Това е рецепта само за ценители ☺затова моля,ако не сте от тях просто подминенете нататък без да пишете коментари от рода на " Бляк.... , Гадост...Ще повърна и т.н." . Бъдете широко скроени и оставете тези които я харесват да се насладят на рецептата. ☺
Аз си я обичам тази чарбичка много,но въпреки това я готвя веднъж, максимум два пъти годишно и си я ям самичка, което не е проблем. ..тъкмо има повече за мене .☺
Защото съм тарикатка и слагам и едно малко свинско джоланче, за да има и мръвка освен крачета и уши ,но този път е без уши,защото нямаше в момента в магазина , но това съвсем не е проблем.
Има ястия,които ако се пребориш със себе си , скруполите си и не дотам привлекателния им външен вид и ги опиташ се влюбваш завинаги в уникалния им вкус и вече не ти пука от какво са направени, защото са мноооого вкусни и си ги искаш пак .Такава е " Пача-чорбата" , която освен в топъл вариант, може ако я сипете в купичка и оставите в хладилника да изстине ще се желира и тогава си става страхотно мезе към всичко . Ако досега не сте склонявали да я сготвите , преборете се със себе си и ще опитате нещо наистина страхотно вкусно ,повярвайте ми и да готвим .
Това е рецепта само за ценители ☺затова моля,ако не сте от тях просто подминенете нататък без да пишете коментари от рода на " Бляк.... , Гадост...Ще повърна и т.н." . Бъдете широко скроени и оставете тези които я харесват да се насладят на рецептата. ☺
Защото съм тарикатка и слагам и едно малко свинско джоланче, за да има и мръвка освен крачета и уши ,но този път е без уши,защото нямаше в момента в магазина , но това съвсем не е проблем.
Има ястия,които ако се пребориш със себе си , скруполите си и не дотам привлекателния им външен вид и ги опиташ се влюбваш завинаги в уникалния им вкус и вече не ти пука от какво са направени, защото са мноооого вкусни и си ги искаш пак .Такава е " Пача-чорбата" , която освен в топъл вариант, може ако я сипете в купичка и оставите в хладилника да изстине ще се желира и тогава си става страхотно мезе към всичко . Ако досега не сте склонявали да я сготвите , преборете се със себе си и ще опитате нещо наистина страхотно вкусно ,повярвайте ми и да готвим .
Продукти :
2 свински крачета
2 свински уши
1 малък свински джолан
1 глава чесън
2 големи моркова
1 шепа нарязана целина (аз имам замразена)
2 дафинови листа
20 зърна черен пипер
3- 4 с.л.оцет
сол на вкус
по желание суха червена люта чушка
2 свински уши
1 малък свински джолан
1 глава чесън
2 големи моркова
1 шепа нарязана целина (аз имам замразена)
2 дафинови листа
20 зърна черен пипер
3- 4 с.л.оцет
сол на вкус
по желание суха червена люта чушка
Измийте много добре месото и го сложете да се вари ,ако имате херметическа тенджера в нея ,ако не в обикновена,но доливайте вода и обирайте с лъжица кръвта,която се събира отгоре . Варите до пълна готовност на месото ,да пада от кокала и когато е готово извадете месото да изстине, за да може да го почистите хубаво от кокалите .
Прецедете бульона,ако ви се струва малко долейте още вода и върнете на котлона да заври. Сложете в него нарязаните чесън и морков, целината,черния пипер и дафиновия лист .Нека ври 15 минути ,добавете и оцета и посолете на вкус .Изключети котлона и сипете в бульона почистеното месо . Ако искате студен вариант сипете в купичка и сложете в хладилника, а ако ви се хапва топла няма какво да чакате,а направо сипвайте ☺Бон Апети ❤
Прецедете бульона,ако ви се струва малко долейте още вода и върнете на котлона да заври. Сложете в него нарязаните чесън и морков, целината,черния пипер и дафиновия лист .Нека ври 15 минути ,добавете и оцета и посолете на вкус .Изключети котлона и сипете в бульона почистеното месо . Ако искате студен вариант сипете в купичка и сложете в хладилника, а ако ви се хапва топла няма какво да чакате,а направо сипвайте ☺Бон Апети ❤
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.