вторник, 14 ноември 2017 г.

Крем-пита-торта с ванилово-маслен крем

☺ Ох лелеее само какво изкушение е това,което виждате по снимките ..едва ли някой би му устоял...и аз със сигурност не... ! ☺
" Крем-пита-торта с ванилово-маслен крем " ........както пее Васко Найденов. ..." Тяяяя е любоввв" 💖
Хрупкави платки от бутер-тесто и сладко,пухкаво и ароматно кремче...това си и "щастие в чинийка" ☺
Познавате ме и както винаги рецептата е лесна,защото и вие като мен си падате по бързите и убийствено вкусни неща...еми такова е бързо, лесно,вкусно ....вече се влюбихте нали... ☺ами тогава да я сготвим набързо .
Продукти:
2 пакета 550 гр. бутер тесто на "Кауфланд" по 275 гр. (работя с него,защото е немско и с немсо масло и е мноооого по-хубаво от "Белла',но ако искате и с "-Белла' става )
1 1/2 л. прясно мляко
2 пакета- пудинг ванилия на д-р Йоткер
150 гр.царевично нишесте
1 ч.ч.захар
120 гр.масло
2 ванилии
пудра захар за поръсване

Започвате с крема.1л.пр.мляко заедно със захарта се загрява в тенджера до завиране.
В отделна купа се разтварят двата пудинга и нишестето с останалите две чаши прясно мляко.
После се изсипват при непрекъснато бъркане към врящото мляко.
Бърка се ,докато кремът се сгъсти.
Маха се от котлона и към него се добавят маслото и ванилиите.
Разбърква се ,докато се стопи маслото .
Кремът се покрива със фолио и се оставя да се охлади.
Взимате размразеното тесто и си скроявате ползвайки ринга от тортената форма 2 кръга,единия го оставяте цял,а другия като на парчета торта. Подреждате в тава с хартия за печене и ги изпичате на 200 градуса за около 15 минути до златисто-кафяв цвят. Най-вероятно няма да се съберат в една тава и ще трябва на два пъти .Преди да се сложат във фурната се намазват с вода и се надупчват с вилица,за да не се вдигнат много при печенето.
Взимате формата за торта и най-отдолу слагате целия блат и върху него се изсипва охладеният крем.
Разпределя се равномерно навсякъде.
От горе се подрежда нарязаното на парчета бутер тесто.Леко се притискат към крема.
Готовата крем пита се оставя в хладилника да се охлади и стегне за поне 4 часа,а после  поръсвате богато с пудра захар и  може да и се насладите подобаващо ! 💖
 Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.