вторник, 31 октомври 2017 г.

Масленки с локум,орехи и мед

С обяснения и със снимки просто няма да стане...няма как да ви обясня вкуса...трябва да ги опитате и чак тогава ще ме разберете .
Това са "Масленки пълнени с локум,орехи и мед" - уникална комбинация ,която естествено ми хрумна като идея и реших да опитам ...резултата е просто върха .
Толкова готино се връзва всичко ,че съм супер доволна от резултата .Сложих им много локум,по цяло парче ,за да са сладки и сочни,а не да го търсиш вътре къде е,смлях орехи ,а меда го сложих просто за спойка между тях и стана страхотно .
Освен, че станаха много вкусни ,никак не са nсложни и станаха за нула време..около час и половина някъде и имах 50 бройки наслада за душата ,ако вече се чувствате изкушени ,хайде да ги сготвим заедно ! :)
Продукти :

100 гр.меко масло
180 гр.брашно
2 ванилии
5 с.л студена вода 
1 кутия локум
50 гр.смлени орехи
2 с.л мед

Пудра захар

Пригответе тесто от изброените продукти ,сложете го в пликче, разплескайте го хубаво с ръце,за да стане по-тънко и да не чакате много време и го сложете в хладилника за половин час .
Нарежете локума на кубчета,гледайте някъде 50 бройки да станат ,сложете го в една купа и прибавете смлените орехи и меда,разбъркайте всичко хубаво и разделете топчетата локум с полепнали орехи едно от друго,за да са ви удобни за работа.
Извадете тестото от хладилника ,разточете го и си подредете на разстояние локумчета,за да си ги разпределите горе-долу равномерно, нарежете тестото и завиийте топчета,които подреждайте в тава застлана с хартия за печене .
Когато ги направих всичките с една вилица натиснах отгоре някой от тях,мислех,че ще е по-интересно,но после установих, че на топчета по ми харесват,вие постъпете както ви харесва на вас .
Печете във фурна загрята на 180 градуса ,точно 15-16 минути .
Докато са още топли обилно ги посипете с пудра захар и ги разбъркайте с ръце ,за да има отвсякъде .


Много, мноооого са вкусни,ще се влюбите ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.