четвъртък, 5 октомври 2017 г.

Млечна крем-супа със сирене


" Млечна крем-супа със сирене"- това е една от рецептите с които наистина мноооого се гордея и това е заради цели три причини . Първата е че изцяло си е мое творение от идеята до продуктите и изпълнението,втората е че се готви точно за 15 минути и естествено третата е че убийствено вкусна .
Имах някакъв смътен спомен,че в детската градина са ни давали нещо такова за ядене,но то по-скоро е било"Сирена каша", която не е лошо нещо,но в нея има предимно вода и брашно ,а в тази крем-супичка има масло,прясно мляко,яйца , сирене и за разкош отгоре хрупкави домашни крутончета ,просто е божествено вкусна,така че ако сте в настроение да опитате нещо ново ...заповядайте...рецептата е ваша ! 💗

Продукти :
5.равни с.л.брашно
125 гр.масло
1л.прясно мляко
500 мл.вода
200 гр.сирене
2 яйца
сол и млян черен пипер

6-7 филийки хляб за крутончетата
и няколко капки олио

В тенджерата в която ще готвите кашата сипвате брашното и я слагате на котлона,бъркате докато се запече брашното и стане златисто-кафяво .
В отделен съд си стопявате маслото и след това при непрекъснато бъркане го добавяте към брашното . Продължавате да бъркате доливайки студеното прясно мляко и водата ,а целта е да стане хомогенна смес ,без бучки,но ако все пак не успеете и има бучици винаги може да включите пасатора за 2 минути да помогне за гладкостта на супата .
Докато правите всички тия процедури котлона нека да работи на средна степен .
Разбивате си яйцата и на тънка струйка,пак бъркайки ги добавяте в кашата . Натрошете  сиренето и прибавете половината от него в тенджерата ,пробвайте как е на сол,след като сте добавили сиренето и ако се налага посолете малко и добавете мъничко черен пипер.
Държите още 5 минути и дърпате от котлона ."Млечната каша" е готова .
Сервирайте я гореща , поръсена с останалото натрошено сирене, хрупкавите хлебни крутончетата и магданоз за цвят и свежест.
Крутончета си приготвяте като нарязвате филийки на кубчета,поръсете ги с малко олио и ги запечете във фурната до златисто-кафяво ! 💗



Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.