сряда, 18 октомври 2017 г.

Пататник

Дойде ред на още едно любимо мое българско ястие от Родопите,а именно "Пататник" !
Вкусна,бърза,лесна гозба основната съставка в която са любимите на всички ни картофи .
Нямам претенции,че го готвя по оргиналната рецепта,характерна за родопския край,но това си е моя "Пататник" и ви гарантирам, че е много вкусен ,така че хич не се и замисляйте ,а си го пригответе .Ще забележите,че в рецептата няма лук,но ако искате вие си сложете 1 глава настърган...на мен просто не ми харесва аромата на лук точно в това ястие .
Въобще може да си добавите ,ако желаете примерно някакъв колбас,филе или друга подправка...важното е когато се храните да се чувствате комфортно...ястието каквото и да е то да задоволява напълно вашия вкус !
Продукти :

750 гр.обелени,сварени и настъргани на едро ренде картофи
( Измивате хубаво картофите ,сварявате ги и тогава ги обелвате, 
5 яйца
6 с. л. галета
200 гр.кашкавал
200 гр.сирене
1\4 ч.л черен пипер
магданоз
сол на вкус
60-70 гр.масло

Настъргвате на едро ренде перфектно изстиналите картофи, при тях настъргвате сиренето и кашкавала, добавяте яйцата,галетата,магданоза и черния пипер. Разбърквате всичко хубаво и опитайте на вкус,за да видите колко е осолило сиренето и тогава преценете колко сол да добавите.Разтопете маслото и добавете и него,разбъркайте всичко добре и го изсипете в тава застлана с хартия за печене .
Разстелете го и го подравнете хубаво и го сложете във фурна загрята на 190-200 градуса.
Печете 20-25 минути до апетитен златисто-кафяв вид .Сервирайте с кисело мляко и си го хапнете !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.