неделя, 1 октомври 2017 г.

Чушки-бюрек

Още веднъж благодаря на всички ви ! 💗
Толкова сте много и толкова сте мили и ми пишете общо взето еднакви неща , което значи ,че масово мислите така,а това ме прави първо много щастлива и второ малко ме плаши ,защото не искам да ви разочаровам , напротив приемам го като отговорност !
Така,че продължаваме да готвим,естествено с любов,продължаваме по същия начин,който явно ви допада и прави рецептите лесноразбираеми и продължавам да ви предлагам всякакви нови или вече познати и обичани вкусотийки , за да улеснявам колкото е възможно ежедневните ви кулинарни нужди и да помагам да радвате любимите си хора с качествена и вкусна домашно приготвена храна !
Хайде сега да сготвим едни любими на всички "Чушки-бюрек". Ако досега ви е било трудно да ги правите,изтичал ви е пълнежа или с панировката сте имали проблеми...забравете ги и ги оставете в миналото!
С тази рецепта ще направите точно такива ,какавито виждате на снимките и никога повече няма да ги направите по друг начин..с две думи и самите вие няма да си повярвате колко сте добри и че да направите вкусни " Чушки--бюрек " съвсем не е трудно..просто има тънкости,които сега ще ви споделя и те ще са ви от помощ завинаги ! ☺
Продукти :

10 дебели,месести,опечени и обелени червени чушки
1 домат
5 яйца
200 гр.сирене
1\2 връзка магданоз

За панировката :

брашно
галета
сол
6 яйца

олио за пържене

В тигана сипвате 2-3 с.л олио и чуквате вътре яйцата,обърквате ги два,три пъти просто докато се втвърдят леко да не са течни и дърпате тигана от котлона.
Начупвате сиренето в яйцата,добавяте и домата нарязан на много ситни кубченца,добавяте и магданоза нарязан на ситно и разбъркайте всичко добре.Опитайте как е на сол и дали сиренето е овкусило достатъчно, ако е необходимо посолете малко.
Взимате една от опечените и обелени чушки и с ножа я разцепвате от едната страна ,за да стане цяло парче,слагате в единия край богато от сместта и навивате на руло ,което потопете хубаво и отвсякъде в брашно и оставете в чиния. Направете същото и с останалите чушки ,сместта трябва да ви стигне точно ,но ако ви остане малко спокойно може да си я хапнете ,защото всъщност е бъркани яйца със сирене .
Разбивате в купа яйцата за панировката и сложете вътре малко сол.
В друга купа сипете голямо количеството галета,около 200 грама и хващате една от напълнените вече чушки,топвате я в яйцето и веднага след това в галетата обилно да полепне отвсякъде,а готовите подреждате в отделна чиния. Така правите с всичките чушки ,като изчакайте половин час от първата направена чушка преди да започнете да ги пържите,за да може галетата в която ги потопихте да стегне и да ви е лесно да работите с тях .
Сипвате богато олио в тигана,нека загрее хубаво мазнината и намалете котлона на средна степен,взимате чушка,топвате я в яйцето и я слагате в тигана .Може да не ви стигнат яйцата,които сте разбъркали,ако е необходимо чукнете още 1-2 .
Станат ли златисто-кафяви обръщате от другата страна , стават много бързо. Изваждате ги върху кухненска хартия да се отцедят .
Именно двойната панировка,която има направихме ги прави толкова вкусни и ги държи толкова цялостни и здрави ,а са вкуснииии.....ще се убедите сами !
Може по желание да ги сервирате с млечно-чеснов сос !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.