сряда, 11 октомври 2017 г.

Пух кекс

Новата форма за кекс е изпробвана и роди ей това невероятно пухкаво бижу...просто памук..незнам как да ви го обясня по-хубаво .
Една много лесна рецепта на Ирина Димитрова от моята група - кулинар с който се гордея  , за един чуден кекс хора .
Няма какво толкова да ви обяснявам за него дори  продуктите за него са от тези,които има винаги във всеки дом затова  директно ще премина към рецептата... просто , ако ви харесва това,което виждате по снимките не се колебайте да си го приготвите ,вкуса му ще ви  очарова !
 Само като съвет от мен,ако наистина сте запалени кулинари и ви доставя удоволствие да готвите, не се стискайте хора,а си купете хубави пособия,прибори ,уреди...ние българите пари си нямаме по принцип ,явно няма и да си имаме,но тези неща освен,че ще улесняват работата ви,ще правят резултата от  труда ви още по-красив .
Преди години пазарувах в Билла с жената на братовчед ми и много ми хареса една кутийка за масло със закачено ножче за нея,скъпичка беше,но си я купих .
Прибрах се и я показвам на който беше в нас не помня,а ма щастлива обяснявам каква е сладка ,а жената на братовчед ми ме гледа,гледа и само каза : "Еленке ти осъзнаваш ли,че това просто е една кутия за масло или си луда ? "...
Всеки го правят щастлив различни неща просто ...за нея беше просто една кутия за масло,а за мене беше едно малко бижу,което щеше да ми радва окото всеки път като тръгна да си мажа филията.
Така че гответе с любов и с любов избирайте кухненските си помагала ... виждате резултата колко е красив...парите са похарчени правилно !!!
Продукти  :

5 яйца
200 мл.топла вода
2 1\2 ч.чаши брашно
2 ч.ч.захар
1\2 ч.ч.олио
2 ванилии
3 с.л.нескуик
1 бакпулвер

Моята доза за чаена чаша меря с пластмасова чаша от 200 мл.за еднократна употрба !
Взимате две купи и разделяте белтъците от жълтъците на яйцата съоътветно в двете купи.Сипвате и на двете места по 1 чаша захар и разбивате с миксера белтъците на сняг .
Разбивате с миксера жълтъците до побеляване и след това разбивайки сипвате топлата вода на няколко пъти .
Добавяте олиото и предварително обърканото с бакпулвера брашно и ванилията и бъркате до хомогенност .
Изключвате миксера и леко със шпатула ,за да не изкарате въздуха от белтъците обединявате двете смеси .
Намажете хубаво с олио навсякъде и посипете с брашно формата за кекс и сипете вътре половината смес,а след това през цедка поръсете отгоре навсякъде да има от Нескуика .Излейте върху него и останалта част от сместа.
Сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна и печете до златисто-кафяв прекрасен вид ,около час ми отне на време,но ако се съмнявате дали е готов винаги може да го боцнете. с шишче,клечка или т.н и да проверите.
Изваждате го от фурната и когато поизстине го изваждате и от формата в тортена форма и го поръсвате с пудра захар .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Благодаря за прекрасната рецепта на Ирина Димитрова ! 
                        Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете щастливи!  💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.