събота, 7 октомври 2017 г.

Тройно шоколадови мъфини


Където и да видя рецепта за мъфини и всеки е написал "Най-вкусните мъфини" ,което вероятно е било  така до сега , защото днес аз пък  създадох  моите най- вкусни " Тройно шоколадови мъфини'" и сега с удоволствие ще ги споделя с всички вас .
Гордея се с тях и с вкуса и с вида им и с малкото продукти в тях и с лесната и бърза за приготвяне рецепта, но най-много се гордея със самата мъфина,че когато се среже на две вътре не се вижда просто сух какаов блат ,а е шоколадов наистина, мокър и сочен без да е сиропиран изобщо,просто за мен това е наистина перфектната текстура на това шоколадово кексче..именно че е шоколадово,а не какаово .
За да е пълно шоколадовото щастие ги залях и с шоколадова глазура и това не ми стигна и в тестото сложих и шоколадови термоустойчиви капки,които именно при печенето се разливат и създават шоколадовия вкус .(вие може да използвате начупен шоколад,ако нямате,а по снимките, където видите нещо подобно на леща това са те ).
Честно да ви кажа,ако ще и нескромно да звучи с тая мъфина,която се роди спокойно бих почерпила моя любимец Гордън Рамзи и знам,че ще му хареса !
Ако искате вие може да не ги заливате с глазура ,пак ще са хубави...ще ги видите по снимките и незаляти ви ги снимах .
Няма да ви ги хваля повече,защото мога до утре да го правя,но ако ви харесва това,което виждате...направете си ги и вие ,ще чакам с нетърпение мненията ви .
От дозата се получиха точно 12 мъфини .

Продукти :

200 гр. майонеза
4 с.л.какао
2 ч.ч.брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.вода
2 ванилии
100 гр.натурален шоколад на парченца или термоустойчиви капки 

За глазурата :

150 гр.натурален шоколад
80гр.масло
3 с.л. захар
150 мл.течна сметана
Смесвате в купа брашното с бакпулвера , добавяте всички останали съставки,пускате миксера и разбърквате всичко до еднородна смес .Добавете начупените парченца шоколад
Пълните формата за мъфини,напълнена с хартийки и печете на 180 градуса-20 минути. Това е... !
Когато ги извадите ги оставете да изстинат напълно.
Глазурата приготвяте като слагате съд на котлона със сметаната, маслото и захарта , бъркайте докато тръгне да завира и дръпнете съда от котлона ,за да не заври,добавете шоколада и бъркайте докато се стопи и стане еднородна смес .Оставете да изстине .
Когато това стане хващате кексче,топвате го отгоре  в глазурата,пазете хартийката,колкото е възможно  подредете ги на нещо като поднос и ги сложете в хладилника за два часа,а след това ги украсете по желание и може да ги почвате !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! !💞



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.