четвъртък, 19 октомври 2017 г.

Шницели от кайма

Ако някой от вас се страхува да сготви " Шницел от кайма"и затова лишава семейството и близките си от тази супер вкусотия задължително да прочете всичко докрай и ще се освободи завинаги от бремето на този страх,зашото сега ще ви споделя как ги правя аз и ще се убедите сами,че няма защо такава леснотия да ви плаши .
Ще ги приготвяте за нула време и резултата всеки път ще е отличен...а от вас зависи само едно и то е да купите хубава кайма .
Продукти за 6 хубави шницела :
500 гр.кайма 
1 глава лук
1\3 ч.л черен пипер
1 равна ч.л.кимион
сол на вкус,зависи от каймата колко е солена
магданоз 1\2 връзка
1 яйце

За панировката :

100 гр.галета
3-4 яйца
олио за пържене
Омесете каймата като настържете лука на ренде  и добавете всичко останало описано горе . 
Взимате една чиния и фолио за свежо съхранение или ако нямате някакви найлонови пликчета,които ще ползвате за разделител . Слагате в чинията фолио или пликче и с лъжица гребете и си размазвате кайма във форма на шницел.Когато решите,че ви е достатъчно слагате пликче отгоре и върху него пак кайма,която оформяте като шницел и така редите нагоре редувайки шницел-найлон докато ви свърши каймата ,а най-отгоре завършвате с найлон . Излизат 6 хубави шницела,които заедно с чинията слагате в камерата да замръзнат хубаво .
Когато това стане пригответе си чиния с разбитите яйца и друга с галетата .
Изваждате от камерата замръзналлите шницели 10-15 минути преди това,за да може леко да се отпуснат,колкото лесно да ги махнете от пликчетата .Работете бързо,защото са тънки и се размразяват за нула време . Оваляйте хубаво, отвсякъде в галета всеки един и ги подредете настрана .
Загрейте олиото на котлона ,сипете повечко,не го жалете и започне ли да цвърчи потапяте шницел в яйцето от двете страни и слагате да се пържи .
Котлона го намалете на средна степен .Стане ли златисто-кафяв, обръщате от другата страна,пържете по един или зависи от големината на тигана максимум по два,но не трябва да се долепват .
Любима гарнитура към шницела ми е или картофена салата или зеле и морков,мноооого се връзват и хапвайте ...казах ви ,че няма нищо страшно ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете щастливи ! 💖 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.