четвъртък, 12 октомври 2017 г.

Шоколадов Мус

Кадифен вкус , неустоима мекота и сладост,царствена осанка ...това е той...великия изкусител Негово Величество - Шоколадовия мус ! 💗
Обожавам го ,а съм убедена, че и повечето от вас ! 
Това сигурно е рецептата, която ще ви обясня най-бързо , защото той ме чака в хладилника и мисълта ми бяга към него ,а втората причина е че се прави безумно лесно и бързо от точно три съставки .
 Продукти :

600 мл.течна сметана
300 гр.натурален шоколад или кувертюр
3 с.л.пудра захар

украса по желание , може и без нея :) 

Пригответе муса като сипете в касерола 350 мл.течна сметана и я сложете на котлона да се загрее хубаво до положение да заври, но не трябва да завира и дърпате от котлона ,а в сметаната добавяте шоколада или кувертюра ,разбъркайте хубаво докато се разтопи шоколада и оставете  сместта  да се охлади напълно . 
Другите 250 мл.сметана им добавете 3 с.л.захар и разбъркайте с миксера до кремообразност.
Добавяйте по малко от изстиналата шоколадова смес в сметаната ,разбъркайте със шпатула леко,за да не спадне и така на 2-3 пъти  обединете двете смеси .
Налейте муса  в чашки и го оставете  в хладилника за минимум  3  часа ,а след това го украсете и си го хапнете.... ммм блаженство...оставям ви и отивам при него...той ме чака ! 
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.