събота, 21 октомври 2017 г.

Шоколадов кекс с "Нескуик"

Какви почивни дни са,ако не се забърка нещо сладичко за глезотийка ....? ☺
 И аз така и направих и забъркх това мнооого вкусно кексче .
Мисля си , че от " Нестле" трябва да ме направят рекламно лице,защото къде ли не го сложих този "Нескуик" и всичко с него се получава перфектно .
Сега в този кекс посредата има от него и ефекта е страхотен,защото стои като течен шоколад, а шоколадовата глазура отгоре го прави просто съвършен , но колкото и да ви обяснявам с думи нестава...трябва да се хапне от него и тогава думите са излишни !
Продукти : 

4 яйца
1 кисело мляко 
1 чаена чаша олио
2 чаени чаши захар
2 ванилии
1.чаена лъжичка(равна) сода за хляб
24 супени лъжици (равни) брашно
6-7 с.л Нескуик
За глазурата :
100 гр.натурален шоколад
50 гр.млечен шоколад
50 гр.масло
150 мл течна сметана
В купа разбивате яйцата с захарта и ванилията,добавяте олиото и киселото мляко със разтворената сода в него и започвате лъжица по лъжица да добавяте брашното като неспирате да бъркате с миксера докрая.
След като ви се е получило кексовото тесто,намазнявате хубаво кексовата форма в която ще печете, навсякъде поръсвате брашно и изтупвате излишното.Изсипвате половината смес и отгоре навсякъде поръсвате обилно с Нескуик ,а след това изливате отгоре и останалата смес.
Слагате кекса да се пече в загрята на макс фурна и първите 10-15 минути са му най-важни почти не го изпускайте от очи,но за нищо на света не отваряйте фурната ,защото ще спадне(наблюдавате целия процес през прозорчето)той ще се надуе,ще се спука ,ще хване коричка и тогава намалявате фурната на 180градуса и печете още 50 минути до час  .
Изваждате го от фурната и го оставете да изстине хубаво,а след това го извадете от формата и поставете върху решетка,която сте сложили в тава,за да не оцапате цялата кухня и го залейте с изстиналата глазура .
Глазурата правя като стоплям сметаната с маслото до положение да заври,но да не завира и дърпам от котлона . Слагам вътре начупения шоколад и бъркам докато се стопи и стане хомогенна смес ,изстине ли заливам кейка . 
Направете си го това кексче,ще ви хареса убедена съм ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

КЛИКНЕТЕ ТУК  и може да видите рецептата във вариант без шоколадовата глазура ! 
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.