събота, 28 октомври 2017 г.

Хлебче с масло и прясно мляко

Отдавна си мисля да пробвам някоя от вкусотийте на Луси Евтимова,но се си мислех ,че ще е някоя от тортите ,които са и запазена марка ! :)
Да,но вчера обикаляйки някъде из групите ми попадна ей това хлебче  с масло и прясно мляко и беше любов от пръв поглед...казах си ще го направя и така и сторих . Ами какво да ви кажа за него-мнооого пухкаво ,много лесно и бързо,определено е рецепта, която ще повторите и може би най-важното ДА  ЛУСИ !!! От фурната наистина излиза страхотен аромат на хляб с масло докато се пече,амаааа направо зле може да ти стане,ако си гладен , чак ти спира мисловната дейност и нямаш друга мисъл освен да му се нахвърлиш .
Единствения кусур му е ,че е много мъничко и другия път ще направя двойна доза,ще стане един хляб с нормален размер,а вас съветвам така и да направите,замесете двойна доза,пък офоемете две хлебчета или едно цяло ,но тази доза е нищожна и стига за един гладен човек или двама ,ако се сбият и по-силния наделее ! :)

Продукти :

2 ч.ч.брашно от 200 мл.
1 суха мая или 1\2 кубче
1 с.л.захар
щипка сол
190 мл.прясно мляко
2 по 30 гр.меко масло

 Затоплете млякото и разбъркайте в него маята и захарта и оставете да шупне.  Пресейте брашното и солта и ги добавете към шупналата мая .Замесете тесто и когато започне да се оформя топка добавете и 30 гр.от мекото масло и продължете да месите докато тестото го поеме. Покрийте с кърпа и сложете на топло да втаса за 20 минути . След това изсипете тестото на плота и притискайки с ръце оформете правоъгълник. Хващайте от двата края и загръщайте към средата,оформете хлебче и го прехвърлете в тавичка застлана с хартия за печене. Поръсете с брашно  и оставете да втаса отново за 15 минути .
Направете дебели прорези и ги запълнете с останалото масло. Аз направих грешка и не ги направих достатъчно дълбоки,а само цепки,но вие направете дълбоки прорези и сложете маслото вътре в тях .
Печете в загрята на 200 градуса фурна до апетитен златисто-кафяв вид,а за хрупкава коричка поръсете с вода по време на печенето .
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Ето и линк към рецептата на Луси,ако искате да погледнете и там  ще ви е полезноhttp://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2015/11/milk-bread-with-butter.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.