неделя, 8 октомври 2017 г.

Мусака на тенджера

"Мусака на тенджера" .. това е една вариация на познатата и обичана от всички българи "Мусака" , която понякога ми се дояжда точно в този вариант . Правя често и стандартната, но преимуществата  на тази са ,че е много сочна,готви се за 30-40  минути ,а и е чудесно спасение за дните около и преди заплата,когато джобовете отъняват ,защото с 5 лв.ще направите топла и вкусна вечеря за семейството си,а и ще останат 1-2 порции и за обяд на другия ден .
Вярно е , че е без обожаваната от почти всички заливка,но ястието си е много вкусно и има своите преимущества,така че ,ако не сте я опитвали по този начин непременно го направете, гарантирам ви че ще повторите и ще я включвате често в менюто си,защото ще допадне на всеки който нагостите с нея,а вижте само колко е апетитна и сочна...мислите ли че може да не е вкусна ? :)
Продукти :

500 гр.кайма
1 кг.картофи
1 домат или доматен сос
1 глава лук
1\3 ч.л.млян черен пипер
1\2 ч.л.червен пипер
1 с л.чубрица
1\2 връзка магданоз
1\2връзка копър (той е много важен,защото прави ястието с уникален аромат )
70 мл.олио
сол на вкус
600-700 мл.вода
Пригответе си продуктите, обелете и нарежете картофите на кубчета,а лука и домата на дребничко .
Сипете олио в тенджерата в която ще готвите,нека да загрее на котлона и сложете лука,разбъркайте и омекне ли сложете подправките -черния и червения пипер,солта и чубрицата . Пак разбъркайте и сипете водата ,щом леко започне да къкри сложете каймата вътре и бъркайки я раздробете на хомогенна смес ,добавете доматите и сипете вътре и картофите .
Заври ли ,намалете котлона да ври на средна степен и готвите някъде 15 минути през които водата извира,а картофите се сваряват . Омекнат ли картофите махате тенджерата от котлона дори и да има още вода,когато поизстине леко ястието само си я попива и става като яхнийка .
Последно когато вече не е на котлона добавяте нарязаните копър и магданоз,те правят невероятна магия с вкуса и аромата на мусаката,повярвайте ми когато го опитате ще разберете за какво говоря , разбъркайте и е готово за сервиране.
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.