петък, 27 октомври 2017 г.

Свинско с праз и ориз

Само чуйте комбинацията... свинска плешка,праз лук,лук,ориз,подправки и за разкош всичко това в глинен гювеч от който ухае на България ... дали е вкусно ?  ☺
Само една топла питка му липсва ,но не успях да замеся за тази вечер,но утре ще направя...гърненцето е пълно .
Мнооого вкусно и точно сега му е времето,така че ви подсещам за него за  да си го сготвите и вие,а вкуса му ви е познат и обичан ,така че няма да губя време да ви го описвам и директно минавам към рецептата .

Продукти :

1 кг.свинска плешка
3 стръка праз
1 глава лук
1 чаша ориз
100 мл.смлени домати
50 мл.олио
20 зърна черен пипер
млян черен пипер 1\3 ч.л.
2 дафинови листа
1\2 ч.л.червен пипер
4 чаши вода
Почистете и нарежете праз лука и кромида на полумесеци ,а месото на хапки. Сложете олио в тигана и запържете мръвките,а когато им изври водата добавете в тигана и измития ориз и кромид лука .
Овкусете със сол,черен пипер млян и на зърна,червен пипер и дафиновия лист,добавете и млените домати разбъркайте всички добре и дръпнете от котлона .Сложете в гювеча нарязания праз и съдържанието на тигана  и водата ,разбъркайте всичко добре,вкарайте във фурната и печете 2 часа на 180 градуса,като на първия час отворете и разбъркайте и пак захлюпете и допечете ястието !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.