петък, 6 октомври 2017 г.

Пухкав хляб

Този хляб е по-пухкав,по-копринен и по-въздушен и от най-мекия козунак на конци,който някога сте хапвали....топи се в устата все едно не ядете хляб,а захарен памук от клечка и това е най-сполучливото сравнение,което успях да измисля
,за да ви опиша текстурата му ,
а вкуса му.....ооо вкуса му ...той е просто несравим ..много прилича на вкуса на "Чабатата" .
Рядко се впечатлявам толкова...но наистина това хлебче ми хареса страшно мноооого и дори измести фаворита в сърцето "Хляб без месене опечен в йенски съд"
и единствената причина е че този се прави малко по-бързо като времетраене...няма толкова дълго втасване .
Горещо...парещо горещо го препоръчвам да го опитате, а че и вида му е безумно красив,апетитен и изкушаваш две мнения няма по въпроса ...а бе и той е от "Френската пекарна" дето имаме зад ъгъла на блока ! ☺

Продукти :
530 гр.брашно
350 мл.вода
1 с.л.захар
1 ч.л.сол
4.с.л.олио
1 пакетче суха мая

брашно за доомесване
Направете закваска ,като в купа разтворете маята в 100мл.хладка вода,а към  нея прибавете 1с.л.захар и 4,5 с.л.брашно.
Покрийте с кърпа и оставете на топло докато удвои обема си за 15минути .
След това добавете всички останали продукти-още вода,олио, сол и останалото брашно и замесете меко и мноооого пухкаво тесто ,покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса за 40 минути .Омесете го още веднъж лекичко,ръсейки го с брашно,за да не лепне и пак го покрийте в купата за още 10 минути . Пригответе си тава застлана с хартия за печене ,поръсете брашно на масата,изсипете тестото и му придайте желаната от вас форма,прехвърлете го в тавата,поръсете с брашно отгоре и му направете прорези по ваше желание .
Покрийте тавата с кърпата и оставете да втаса 30 минути,а след това сложете да се пече в загрята на180-190 градуса фурна и печете около 20-25 минути до красива златисто-кафява коричка !
Задължително поставете във фурната някакъв съд с вода,за да подържа висока влажност по време на печенето !!!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.