Ако искате да накарате някой да се влюби във вас , сгответе му тия ребърца и те ще свършат 95 % от работата , а с останалите 5 % ще се справите с лекота .☺
Това е рецепта направооо "Афродизиак"💞Още като види избраника или избраницата ви чинията и ще бъде обезоръжен ,а хапне ли от тях и усети вкуса им и как сочното и ароматно месце, само падащо от кокала се разтапя в устатата му....блажената наслада ще го покоси и край.... ваш е...в кърпа ви е вързан ! ☺
Рецептата е лесно,но изисква време,защото ,за да се постигне това месото само да пада от кокала и същевремвнно да е много сочно се пече бая време на ниски градуси,но това да не ви плаши,резултата си заслужава на 100% .
Продукти :
свински ребра 1,5 кг-2 кг. или 3 бр."Акордеонче" им казва баща ми ☺
2 големи моркова
3 глави лук
300 гр.гъби "Печурки"
5-6 с.л.тъмен соев сос
сол,черен пипер млян
подправка за барекю
20 бр.черен пипер на зърна
2-3 дафинови листа
60-70 мл.олио
2 по 500 мл.вода
Измийте и подсушете месото.Овкусете го отвсякъде със сол и черен пипер и го натрийте хубаво отвсякъде с подправка за барбекю .
Сложете го в тавата , която сте определили за печене и добавете отгоре лука нарязан на полумесеци и морковите на едри кръгове.Полейте отгоре олиото,сипете и половината вода 500 гр.и всички изброени горе продукти без гъбите завийте хубаво с фолио и сложете да се пече във фурната на 190 градуса час и половина .
Извадете тавата ,развийте фолиото и изкарайте внимателно месото,
добавете гъбите,които сте нарязали на едро, (на две или на четри иначе ще се стопят и не ползвайте гъби от буркан,защото са с марината и прецакват вкуса на ястията,вземете си гъби от пазара),разбъркайте и сипете останалия полови литър вода .Върнете месото в тавата,но го обърнете на обратно откакто досега го пекохте .Върнете във фурната ,без фолиото и печете още час и половина на 160 градуса .За това време водата почти ще е извряла и ястието ще е останало почти само на мазнина и малко сосче.
Страшнооо вкусно е !!!
Докато ястието се пече си пригответе картофеното пюре , не купувайте сухо,защото няма нищо общо с домашно приготвеното ,обелете картофи,сварете ги,намачкайте ги с пресата ,добавете прясно мляко,масло и сол и перфектното пюре е готово.Не ви давам точни дози ,ръководете се от количеството картофи ,които сте сварили ,пюрето се прави с усет и с пробване,мачкаш слагаш нещо,опитваш , добавяш още нещо и така докато ти хареса на вкус ,но внимавайте от много опитване да не се изпразни тенджерата с пюре ,защото вкуса му е пристрастяващ по принцип .☺
Сервирайте ястието горещо и поръсено със свеж ситно нарязан магданоз !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.