Както и да го погледнеш това си е класика...това си е традиция,а аромата,които излиза от тази чиния носи името "България" . Ето и моят вариант на тази вечна,любима и стара гозба !
Продукти :
1кг.сурова наденица
1/2кг.боб
1 глава лук
1 морков и 1 зелена чушка (аз винаги ги имам замразени и нарязани в пакети в камерата)
100ml.млени домати (от тях пък си замразявам дозички за едно готвене,така когато отворя нова консерва я разливам в чашки, замразявам и доматите не се вкисват)
Олио
Сол
Червен пипер
Чубрица
Джоджен
Магданоз
Слагаме нарязаната на парченца наденица в сгорещен тиган с един пръст олио и когато станат златисти ги обръщаме.Не ги пържете много, целта е да се запечата месото и вътре в него да останат ценните сокове.
Почистения и измит боб слагате в тенджера с вода до половината,а когато заври засичате 10 минути и изхвърляте първата вода по обясними музикални причини :)
.Сипвате нова,връщате на котлона и добавяте нарязаните на дребно лук,морков и чушка,а когато заври,намалявате котлона да къкри както казват и добавяте вътре и мазнината от пърженето,защото е уникално вкусна носеща в себе си всички ценни сокове,които е отделила наденицата при пърженето.Варим
до готовност на боба,след това добавяме изпържената наденица и подправавяме с млените домати,солта, червения пипер, чубрицата и джоджена.
Оставяме всички да поври 10-15 минути,да се смесят вкусовете на продуктите и да се досготви прекрасната гозба.
Сервираме поръсено с магданоз за аромат и красота,нека сте предвидили и някаква салатка или туршия,но в никакъв случай не забравяйте черешките на боба :) а именно пуканати чорбаджийски чушлета , без тях няма да е същото !💗
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря !
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.