вторник, 25 април 2017 г.

Мързеливи пилешки дробчета (1кг.за 10 минути )



Това не бих казала,че е рецепта, а по скоро ще ви споделя супер техника,как за нула време да имате уж пържени,но всъщност приготвени в тава във фурната хрупкави отвън все едно са пържени,а сочни отвътре .
Винаги съм обичала пържени пилешки дробчета, но това,че пръскат адски много като се пържат и то абсолютно незнаеш кога ще стане и олиото ме е изгаряло ,затова колкото и да ги обичам винаги съм ги избягвала да ги готвя,а другия проблем е че като са пържени са бая мазнички и много чинии се цапат и наоколо се цапа,абе въобще цялата процедура е бавна и не ми е харесвала никога,затова и ако на няколко години се прежалех да изпържа ,беше цяло чудо .
Отскоро си открих самичка супер лесен,бърз и чист начин и вече ги правя  бая често .
Измивате дробчетата и ги слагате върху кухненска хартия да се отцедят напълно от водата .
В една купа си сипвате брашно и го обърквате със сол .Потапяте всяко дробче хубаво в брашно и го изтръсквате от излишното и така с всичките като си ги редите едно до до друго на някой поднос .
Сипвате 1 пръст  олио в тавата и я слагате във фурната включена на 220 градуса .Като чуете,че почва да цвърчи олиото изваждате тавата и бързичко редите в нея набрашнените дробчета едно до друго и ги връщате във фурната .След
2-3 минути печене ги обръщате и от другата страна да се запекат и това е всичко .Не ги дръжте повече, защото ще изсъхнат .
Резултата е че за има няма 10 минути имате килограм пържени, но всъщност печени пилешки дробчета, нищо не е пръскало,никой не е пострадал и навсякъде около вас си е чистичко .Повярвайте,че като си хапнете няма да намерите разлика,че не са пържени,а напротив ще се изненадете супер приятно,че грам не са мазни . Ако ви допада моята идея пригответе си ги ,споделих ви я с удоволствие, за да ви облекча ! 💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.