неделя, 9 април 2017 г.

Агнешко със спанак

Кога,ако не сега да си сготвите тая чудесна манджичка . Пролет е навсякъде има пресен спанак, скоро е  Великден така че горките агънца ... ! ☺ Цял ден с това се занимавам, мъжа ми донесе агнето по обяд беше още топло милото,докато го разфасоваме и приберем във фризера играчка,после два часа чистих,мих и рязах спанак,но ей сега като си хапнахме ...малее струвало си е..извънземен вкус има тая гозба ! ☺

 Продукти:

1,5 кг . агнешко от която част ви харесва
1 кг.спанак
2 моркова
1 връзка пресен лук
червен пипер
200 ml . смлени домати
сол
олио (аз не слагах грам ,месото си пусна достатъчно)
брашно
вода
кисело мляко

Слагате месото да се вари и го варите докато пада само от кокалите . Когато е готово го изваждате да изстине, за да може да го почистите от кокалите .
Изчиствате,измивате и нарязвате спанака .

В бульона в който варихте месото слагате нарязания лук,морков и спанак,ако е необходимо долейте вода .
Спанака става много бързо,така че когато видите,че моркова ви е омекнал добавете доматите,солта и червения пипер и и изчистеното месо .
Нека всичко заедно поври 10-15 минути,а вие през това време си направете кашичка от малко вода и 2 с.л.брашно  и на тънка струйка го излейте и него в ястието .
След 5 минути сте готови ,а сервирайте задължително с кисело мляко ,ако имате овче най-хубаво . Весели празници ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.