сряда, 5 април 2017 г.

Пържено пилешко-крехко и сочно




Затруднявам се как да формулирам поста,защото това не е точно рецепта, а по скоро съвет как да си приготвите пилешки пържоли на тиган и те да не са нито мазни,нито сухи,а крехки и сочни с неустоима златиста кожичка .
В действителност е супер лесно .Овкусявам месото единствено със сол , можех да сложа сумати подправки, да направя някаква марината, но целта,която преследвах е да се получи абсолютно автентично,просто да е пържено.
Взех пилешки пържоли от бут и само ги измих и натрих със сол ,грам не ги изтънявах,оставих ги както са си.Сипах олио в тигана ,а пържолите подредих на кухненска хартия ,за да се отцеди хубаво излишната вода и да пръска възможно най-малко при пърженето. Котлона през цялото пържене трябва да е на средна степен, това е супер важно,за да не остане месото сурово отвътре,защото пържолата е дебела ,а другата тайна е да въртите месото постоянно ,на всяка минута ги обръщайте,за да направя две пържоли в тигана на средна степен на котлона ми отне между 15-20 минути .
Резултата беше много добър, отвън бяха златисти,отвътре крехки и сочни ,точно както ги исках .
Целия майсторлък се оказа в самото пържене .Ако и вие като мен,досега не сте пробвали пилешки пържоли на тиган,не се колебайте да ги пробвате,вкъщи бяха приети единодушно с одобрение .
По ваше желание може да ги мариновате ,аз лично следващият път това ще направя,ще опитам различен вкус,примерно сладко-кисел или друго каквото ми хрумно,но определено скоро ще ги приготвя пак ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.