понеделник, 3 април 2017 г.

Калцоне





Да си приготвите у дома тази затворена пица не е никак сложно . Винаги ми е харесвало в нея,че е някак много удобна за ядене,а и доста по сочна . Може да импровизирате с продуктите колкото си поискате,за да я докарате по ваш вкус .Ето как приготвих моето "Калцоне" .

Продукти :
(за 2 пици)

500 гр. тесто за пица
100ml.смлени домати
200 гр.пушено филе
200 гр.кашкавал
10 маслини
1 малка глава лук
риган
олио
сол
1 зелена и 1 червна чушка
черен пипер

Нарязвате на дребни кубчета кашкавала и филето,а лука на половинки полумесеци.Почиствате маслините от костюлките ,а чушките нарязвате на тънки ивици .

Върху набрашнен плот си разтчвате половината тесто и в едната половина слагате от всчки неща от плънката .Похлюпвате пицата и затискате хубаво покрая,за да не изтече плънката .
Когато е готова я прехвърляте в тава намазана с олио и печете в фурната на 180 градуса около 30 минути или докато ви хареса на вид.
Може да си направите някакъв сос по ваше желание, но ние вкъщи обикновенно я разрязваме на две половинки и си я ядем като сандвич,увита в салфетка.Просто така ни харесва .
Бързо,елементарно и вкусно ястие !
Бон апети ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.