сряда, 26 април 2017 г.

Пилешка супа със сметана

Мога да сготвя пилешка супа поне по 10 начина,но.....като тази друга няма ! Много се дразня,когато някой хора коментират " ама то това е просто боб...или това са просто пържени яйца или това е проста супа топчета... " 
Няма прости или сложни ястия,има вкусни и не вкусни . Както виждате на моята страницата не ви качвам някакви измислени ястия с продукти,които грам не са познати на нашия пазар и да четеш и да се чудиш "а бе кво е това?" - аз в готвенето си залагам основно на вкуса  и каквото и да ви кача ви гарантирам, че когато прочетете заглавието примерно в случая "Пилешка супа" ви давам опита си ,че това за мене е най-добрата пилешка  супа и ако имам случай бих нагостила спокойно с нея дори и кулинарни величия и ще я харесат 100% ! Мъжа ми казва за нея "Тая супа връща мъртъвци от оня свят "  
Продукти :

1 пиле
1 зелена чушка
1 морков
1 връзка пресен лук
2-3 картофа
фиде
Маги "Вълшебен вкус" за пиле
течна сметана 300 ml.
2 яйца
сол
магданоз
Сварявате пилето и по едрите мръвки си ги отделяте за " Пиле с ориз" примерно( него ще ви го сготвя тези дни) ,а гръдния кош,крилцата почиствате хубаво да няма костици .Разделяте
и пилешкия бульон от варенето на две,за да има и за ориза.
 Доливате още студена вода в тенджерата малко след средата да е течноста и слагате да се варят вътре нарязаната на ситно връзка с пресен лук,моркова на кубчета и чушката на дребно.
Когато моркова омекне добавяте и картофите нарязани на кубчета и 1 голяма шепа фиде .Докато се варят зеленчуците сложете при тях и 3 с.л."Вълшебен вкус".
Пробвайте след това как е на сол,защото той е солен и ако трябва добавете още малко,за да се овкуси както ви харесва(аз не слагам повече сол,нито пък олио,каквато мазнина е пуснал бульона това е) .
Прибавете и парченцата пилешко да поврят заедно със зеленчуците 10 минути и дръпнете супата от котлона,оставете я настрани ,за да изстине преди да я застроим.
Разбийте си две яйца в една купа и към тях прибавете течната сметана
докато бъркате , а след това малко по-малко сипвайте от поизстиналия бульон на супата 3-4 черпака и пак не спирайте да бъркате .Върнете целия бульон в тенджерата,разбърквате всичко за последно и супичката е готова .
Сипвайте,поръсете с магданозче и да ви е сладко ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.