четвъртък, 13 април 2017 г.

Лава кейк

Пазех ви тази рецепта за преди празниците,защото е хубаво между всичките козунаци и други вкусотии "Лавата" да си я има замразена в камерата и във всеки един момент да бъде сервирана след само 12 минути . Уникален десерт,уникално вкусен ,уникално лесен за приготвяне,ако не сте го пробвали досега въобще не му се страхувайте,гарантирам ви ,че ако стриктно и точно спазвате обясненията ми" лавата ще бликне от вашето кексче" и всички после ще ви молят за още... ! ☺
Просто естеството на самия десерт е ,че всичко трябва да бъде изпълнено прецизно до точност иначе просто лавата няма да потече за съжаление.
Продукти за 8 кексчета 

200 гр.натурален шоколад или кувертюр
200 гр.масло
140 гр.захар
40 гр.брашно
4 яйца 

Разтопявате на водна баня шоколада заедно с маслото и го оставяте настрана да изстива .


Еднократните алуминиеви чашки намазвате  с четка с масло и поръсвате  с какао,за да се отлепи лесно кексчето после .
 Разбърквате  яйцата със захарта, и добавяте брашното.


Към тази смес се добавя на няколко пъти изстналия шоколад с маслото и разливате по чашките (стават точно 8 бр.)
Слагате го в камерата за минимум 3 часа ,да замръзне хубаво ,а когато решите да печете загрявате хубаво фурната на 200 градуса ,вадите и директно от камерата във фурната . Пекат се точно 12 минути и изваждате кексчетата .
Сервирайте поръсен с пудра захар,много върви и с топка сладолед,а ягодките го правят чак аристократичен !
Може да си имате замразени кексчета в камерата постоянно и ако ви изненадат гости просто вадите и печете 12 минути .
Спазете всичко ,което ви описах до точност и всичко ще наред , ще се насладите на един уникален десерт лесен и бърз за приготвяне и извънземно вкусен ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.