Пазех ви тази рецепта за преди празниците,защото е хубаво между всичките козунаци и други вкусотии "Лавата" да си я има замразена в камерата и във всеки един момент да бъде сервирана след само 12 минути . Уникален десерт,уникално вкусен ,уникално лесен за приготвяне,ако не сте го пробвали досега въобще не му се страхувайте,гарантирам ви ,че ако стриктно и точно спазвате обясненията ми" лавата ще бликне от вашето кексче" и всички после ще ви молят за още... ! ☺
Просто естеството на самия десерт е ,че всичко трябва да бъде изпълнено прецизно до точност иначе просто лавата няма да потече за съжаление.
Продукти за 8 кексчета
200 гр.натурален шоколад или кувертюр
200 гр.масло
140 гр.захар
40 гр.брашно
4 яйца
Разтопявате на водна баня шоколада заедно с маслото и го оставяте настрана да изстива .
Еднократните алуминиеви чашки намазвате с четка с масло и поръсвате с какао,за да се отлепи лесно кексчето после .
Разбърквате яйцата със захарта, и добавяте брашното.
Към тази смес се добавя на няколко пъти изстналия шоколад с маслото и разливате по чашките (стават точно 8 бр.)
Слагате го в камерата за минимум 3 часа ,да замръзне хубаво ,а когато решите да печете загрявате хубаво фурната на 200 градуса ,вадите и директно от камерата във фурната . Пекат се точно 12 минути и изваждате кексчетата .
Сервирайте поръсен с пудра захар,много върви и с топка сладолед,а ягодките го правят чак аристократичен !
Може да си имате замразени кексчета в камерата постоянно и ако ви изненадат гости просто вадите и печете 12 минути .
Спазете всичко ,което ви описах до точност и всичко ще наред , ще се насладите на един уникален десерт лесен и бърз за приготвяне и извънземно вкусен !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.