сряда, 19 април 2017 г.

Американско пържено пиле

Със сигурност няма да ви кажа,че това е от най-полезните неща за ядене,но пък е толкова вкусно  с тази хрупкава панировка и неустоума кожичка,че в разумни граници примерно веднъж в месеца може да си го позволим,то просто е неустоимо вкусно .
Рецептата е от типа  на пилето на "Kfc" и това се води "улична храна " и за  да си го приготвите са ви необходими пилешки бутчета , най-хубаво става само с долни "копанчета" .
Тайната на крехкостта и сочността на месото е че го киснат в тяхната мътеница ,,колкото повече време,толкова по-добре , а ние ще постигнем тази крехкост със помоща на вълшебното българско кисело мляко☺ 
Продукти:

10 бр.долни бутчета
1 кисело мляко
1 ч.л.чесън на прах
1 ч.л.червен пипер
сол
черен пипер
брашно 300 гр.
олио

Измитите бутчета слагате в купа и го овкусявате със сол и черен пипер и прибавяте към тях киселото мляко . Разбърквате всичко хубаво,завивате отгоре със стреч фолио и ги оставяте в хладилника да се мариноват минимум 4-5 часа ,а най-хубаво е да си ги приготвите от предния ден да седят,да си отлежават,стават просто божествено крехки и сочни .
Слагате повечко олио в тигана да загрява,може и маслена баня,но котлона нека е на средна степен .
Обърквате  брашното с сол и черен пипер на вкус и му прибавяте по 1 ч.л. червен пипер и чесън на прах.
Вадите бутчета от киселото мляко и директно ги овалвате хубаво в овкусеното брашно,а след това да се пържат в тигана .
Пържите около 20 минути, като въртете постоянно страните,а котлона да ви е на средна степен .
Готовите изваждате върху кухненска хартия,за да се отцеди излишната мазнина ! 
Вкуса им води до пристрастяване и затлъстяване,затова не прекалявайте ☺
 Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.