събота, 22 април 2017 г.

Диплена баница





Днешната неделна сутрин избрах да закусим тази баничка , защото е изключително мекичка и вкусна  и не изисква много усилия и време, а интересното в нея е начина по който се реди в тавата . Надявам се и на вас да ви хареса.

Продукти :

 1 пакет  финни кори за баница
 200 гр. сирене
 5 яйца
 300 мл. газирана вода
1 кисело мляко
1\4 ч.л.сода
100 ml.  олио
3 с.л.брашно

Хубаво е да изполвате голяма тава,аз ползвах тази на фурната,защото е най-голямата,която имам (въпреки че после мраза да я мия :) )
В една купа си разбивате яйцата и ги обърквате с натрошеното сирене .
Намазнявате тавата хубаво с олио и разстилате корите.Вземате една от тях и я нагъвате на хармоника. Поставяте я в намазнената тава. Взимате втора кора и процедирате по същият начин.Когато
завършите реда , отгоре разпределяте яйцето и сиренето обилно навсякъде
.Продължавате с втори ред, който редите напречно на първият.
Когато нареждате корите, не ги притискайте една в друга много. След като сте наредили и вторият ред  поливате баницата със заливката. За нея разбивате киселото мляко със угасената сода,брашното,олиото и газираната вода ,лекичко разбърквате и поливате баницата.Разклатете
 
тавата да отиде заливка навсякъде .
Печете в предварително затоплена фурна на 180 градуса около 40 минути или до приятен златисто -кафяво цвят.
 След като я изкарате от фурната я покрийте с кърпа и изчакайте  половин час,след това парчетата ще се отделят много лесно . Насладете и се ... ! 💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.