Благодаря на баба Веска от Сеслав разградска област за автентичната рецепта . Безумна вкусотия...от българско по-българско !
Продукти:
1 пиле
500ml.смлени домати
1 буркан печени и обелени червени чушки
2 глави лук
2 скилидки чесън
черен пипер 20 зърна
черен пипер млян на вкус
олио
сол
чубрица
магданоз
Измивате и нарязвате пилето на порции . Подсушавате парчетата и започвате да ги пържите в тиган с малко сгорещено олио,но не много ,а просто да се запечата месото .Когато изпържите всички мръвки в същата мазнина слагате нарязания на полумесеци лук,чесъна на парченца , добавяте и всички подправки (без магданоза) и последно нарязаните на едро чушки и млените домати . Цялото това пържене трае не повече от 5 минути, просто да се обединят вкусовете на всички продукти .
Прехвърляте сместта в тава,а отгоре разпределяте мръвките и сипвате 1 чаша вода .
Печете ястието на 180 градуса, докато остане почти на мазнина и малко сосче .
Сервирате с поръсен магданоз .
Аз
не се удържах и една питчица умесих,че като гледах какво сосче се получи нестава без да се топят залчета вътре .Да ви е сладко !💗
Рецептата за питката е това :
http://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.bg/2017/05/blog-post_93.html
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря !
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.