Чудесна закуска за почивните дни,когато имате времето и желанието да поглезите близките си . Цялата процедура ще ви отнеме не повече от час,но резултата си заслужава-отвън са златисти и хрупкави,а отвътре меки и пухкави .
Аз ги сервирам поръсени с пудра захар,защото така се харесват в къщи ,но вие може да ги оставите солен вариант,само със сиренето отвътре,или поднесени с конфитюр или сладко,избора е изцяло ваш ! А ,че чашата айран най-много им отива спор няма !
Продукти :
250 мл. кисело мляко
1 яйце
1 равна чаена лъжичка захар
1/2 чаена лъжичка сол
около 400 гр. брашно
1 равна чаена лъжичка бакпулвер
150-200 гр. сирене
олио за пържене
Разбъркайте киселото мляко с яйцето, захарта и солта. В една чаена чаша сложете част от брашното и добавете към него бакпулвера и смесете добре. Към киселото мляко с яйцето добавете първо това брашно, при непрекъснато бъркане.
Добавете постепенно и останалото брашно и доизмесете на ръка върху плота. Тестото трябва да е меко, но нелепнещо.
Разточете тестото на кора с дебелина около 3 мм. Върху половината на разточената кора поръсете натрошеното сирене.
Покрийте с другата половина и леко разточете, колкото пластовете да прилепнат. Сгънете кората още веднъж и отново минете с точилката да оформите кората на правоъгълник и да прилепнат слоевете тесто.
Нарежете си равномерни квадратчета с големина по ваше желание.
Загрейте си богато количество олио като за маслена баня и започнете да пържите,а котлона нека да бъде на средна степен.
Готовите изваждайте върху кухненска хартия .Бон апети ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря !
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.