вторник, 11 април 2017 г.

Агнешка дроб-сарма

Е това си е ястие само за ценители ! Сега я извадих от фурната и докато изстива,за да ви я снимам седнах да напиша рецептата . Ако сестра ми сега е тук ,ама хич няма да я чака да изстине даже,само ще си вземе една вилица и ще се усамоти с тавата и поне 1\3 ще изчезне,после ще охка и пъшка ,че и е тежко,но има няма 2-3 часа да и се поосвободи място и пак ще се завърне до тавата... и така докато свърши . 
Продукти: 

1 агнешки комплект (ако го вземете от магазина много вероятно е в него да има само бял и черен дроб ,но моето агне е домашно и в комплекта си има всичко и бъбрече и сърце и було )
1 чаша ориз
1 връзка пресен лук
черен пипер млян 1\2 ч.л.
сол на вкус
джоджен 1 с.л.
Олио

За заливката :

4 яйца
1 кисело мляко
2 равни с.л.брашно
1\3 ч.л.сода
сол
Измивате хубаво дреболийте и ги сварявате хубаво,като доливайте вода,ако е необходимо и обирайте пяната и кръвта докато се варят . 
Когато се сварят и изстинат ги нарежете на дребно . 
Почистете и нарежете пресния лук и си измийте хубаво ориза . 
Сложете тиган на котлона с малко олио и когато се затопли сипете лука
,не го пържете много,а само да омекне и прибавяте ориза.
Разбъркайте и овкусете с подправките (сол,джоджен,чер пипер ) .2-3 минути да се пържи , махате го от котлона и го изсипвате в тавата в която ще печете дроб-сърмата .Нарязаните дреболии също отиват в тавата ,разбърквате хубаво
и наливате бульона останал ви от варенето на дреболийте (почти догоре пълните тавата ) и слагате да се пече на 220 градуса .
Отвреме на време докато печете разбърквайте,защото дробчетата изплуват отгоре и ще се изсушат.Когато ориза набъбне хубаво(но да има бульон в тавата) разстилате хубаво върху цялата тава булото
и връщате във фурната да се запече и то да стане златисто-кафяво .
Последно изсипвам отгоре заливката,която съм си приготвила,включвам фурната да пече само отгоре връщам тавата и наблюдавам печенето максимум 5-10 минути са достатъчни.

Едно от най-важните неща ,за да се приготви неустоимо вкусна дроб-сърма е перфектната заливка,която трябва да е дебела,вкусна и сочна .
Сега ви предлагам и вариант две за заливка.
За вариант две на заливката ви трябват 5 яйца и 1 литър прясно мляко , разбърквате ги заливате и печете до златисто-кафяв цвят. 
На мен и двете завивки са ми любими и зависи каква ми се яде в момента нея слагам , а вие си изберете по ваш вкус .

Сервирате със задължителното кисело мляко и сядате и си облизвате пръстите !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.