Интересен,вкусен и много лесен-това е основното описание на този сладкиш .
Продукти :
3 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. нишесте (натурално)
1/2 ч.ч. какао
3/4 ч.ч. захар
2 жълтъка
1 с.л. краве масло
50 гр. натурален шоколад
1 пакет бутер тесто (275 гр. – аз купувам охладено от Кауфланд)
Смесвам в тенджерка нишестето с какаото и захарта. Прибавям прясното мляко, жълтъците и разбивам много добре. Слагам на котлона на умерен огън и бъркам докато се сгъсти. Отнема около 6-7 минути. След като се сгъсти до желаната гъстотa и почнат да излизат на повърхността балончета, значи е готово. Махам от котлона и прибавям маслото и шоколада. Бъркам докато се разтопят. Изсипвам получилия се крем в купа и оставям да изстине напълно.
Изваждам бутер тестото от хладилника. Нарязвам го на ивички широки около 1 см.
Подреждам ги в голяма тава, която предварително покривам с хартия за печене. Пека пръчиците в предварително загрята на 200 градуса фурна докато станат златисти. Изваждам ги от фурната и ги оставям да изстинат напълно.
По рецепта указанието за сглобяване е следното "Късам едно голямо или две по-малки парчета фолио и върху фолиото подреждам половината от бутер пръчиците. Намазвам ги с крем. Подреждам отгоре останалите пръчици. Отново намазвам с крем, като оставям малко крем за отгоре. Навивам го на руло с помощта на фолиото".
Аз обаче наредих сладкиша в правоъгълната кексова форма,като преди това сложих фолио отдолу и отстрани и мислех да го завия,но после се отказах,така че си остана във кексовата форма.
Прибирам в хладилника за няколко часа или най-добре за цяла нощ.
След като стегна добре,го поръсих обилно с настърган шоколад и като сервирах парчетата поръсвах още настърган шоколад ,а разреза при който се виждат пръчиците е атракцията !💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.