понеделник, 3 април 2017 г.

Чушки пълнени с кайма и ориз



Едва ли има някой,който може да остане равнодушен при вида на тази гледка....тава с пълнени чушки . :)

Божествено и вечно  ястие с което сме закърмени от деца,ястие което никога няма да омръзне и ястието,което най-често си поръчват българите,които са били в чужбина на близките си да ги очаква на масата при пристигането и посрещането им...!

Продукти :

1\2 кг.кайма (смес)
10 бр.чушки (червени и зелени по желание)
1 чаша ориз
1 глава лук
100 ml.смлени домати
1 ч.л.чубрица
1ч.л червен пипер
1\4 ч.л.черен пипер
сол на вкус
магданоз
кисело мляко
олио
брашно 2-3 с.л.

Обелвате и нарязвате лука на ситно. Почиствате чушките от дръжките и ги измивате.
Сипвате 1 пръст олио в тигана ,когато се сгорещи прибавяте лука не го пържере много,когато омекне леко слагате измития ориз,разбърквате и добавяте доматите, черния и червения пипер,чубрицата и солта и една чаша вода .Пак разбърквате и слагате и каймата като с бъркане я раздробявате хубаво.Сместа трябва да поври 3-4 минути и я махате от котлона.Сипвате в нея нарязания на ситно магданоз, разбърквате и я оставяте настрана да изстине,а ориза да набъбне и поеме излишната вода .
Сипвате си брашно в една чинийка и започвате с малка лъжичка да пълните чушките,понатискайте сместа да слиза надолу,а накрая направете тапа с брашното .
Когато всички чушки са напълнени и са в тавата, ако ви е останало от сместта я разпределяте в дупчиците между чушките и сипвате студена вода да покрие чушките.
Печете първо на силна фурна 10 минути докато загрее и след това намалете на 180 градуса. Следете чушките да не загорят отгоре,а по някое време ги завъртете с лъжица да се запекат и от другата страна .Цялата процедура по печенето трае някъде около час,но пак е относително ,защото всяка фурна пече различно и нека не се изсушават ,а да остане от сосчето .
Естествено после си ги сервирате със задължителното кисело мляко и поръсени със магданозче.....мммм да ви е сладко...аз започвам моите,
аромата,които се носи към носа ми е божествен и полагам невиждани усилия да допиша рецептата преди да им се нахвърля ! 💗

Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.