четвъртък, 30 март 2017 г.

Турска баница с кайма





Първият път,когато я правих тази баница бях много предубедена,че няма да е вкусна ,заради много различните продукти събрани в нея смятах,че вкусово въобще няма да се съчетаят .Мислех да поремонтирам рецептата и да я пригодя към моя вкус,но някак в мене наделя чувството да и дам шанс, да я приготвя поне веднъж по оргиналната рецепта и ако не е вкусна тогава да я доизкусурявам следващите пъти . И не сбърках,баницата си е супер и се разграби мигновенно . 

Продукти :

1 кръгли ръчно точени кори на сач
3 яйца
250 гр.кисело мляко
8 с.л.олио
2 с.л.кетчуп или лютеница
1\2 кг.кайма(телешка,но аз ползвам смес)
1 малка глава лук
1\2 ч.л.чубрица
1 равна ч.л.кимион
1 равна ч.л.червен пипер
1\2 ч.л.черен пипер
сол на вкус(зависи от каймата)

Обелвате и нарязвате лука на дребно.Слагате 4 с.л.олио в тигана и като се сгорещи прибавяте лука,омекне ли слагате и каймата и бъркате хубаво докато се раздроби на дребно.Добавяте кетчупа или лютеницата,черния и червения пипер,чубрицата и кимиона.Разбърквате хубаво и пробвате на вкус ако е нужно слагате и малко сол . Не го пържите много, цялата процедура е неповече от 5 минути .
В отделен съд си разбивате 3 те яйца с 4.с.л.олио и киселото мляко.
Отваряте корите,те обикновенно вътре са три така че и двете смеси на око си ги разделяте като за трите кори.Разтваряте кора и до половината я намазвате с яйчената смес после я прегъвате на две равни част и върху прегънатата част разнасяте хубаво от каймата.Навивате на охлюв и слагате в намазнена с олио тавчка .С
другите кори процедурата е същата .
Слагате я да се пече в заграта на 180 градуса фурна, някъде 40 минути са и достатъчни или до приятен златисто-кафяв цвят.
Подходяща е и за закуска и за вечеря , споделям ви рецептата с удоволствие  и 💗 !Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.